Leclerc már „sokkal jobban” érti a szingapúri eseményeket - F1VILÁG.HU

Leclerc már „sokkal jobban” érti a szingapúri eseményeket

HIRDETÉS
„Sokkal jobban” megértette a Ferrari szingapúri stratégiai döntését Charles Leclerc, aki végül alulmaradt csapattársával, Sebastian Vettellel szemben a vasárnapi versenyen.
Charles Leclerc, Ferrari, Singapore

Leclerc a pole pozícióból vágott neki a szingapúri futamnak, ám végül csak a 2. helyen ért célba, miután csapattársa, Vettel profitált a Ferrari taktikájából.

A 3. helyről startoló németet a Ferrari egy korai kerékcserével igyekezett Lewis Hamilton elé visszahozni a pályára, az elévágás pedig olyan jól működött, hogy Vettel Leclercet is megelőzte. Az olaszok pedig nem változtattak a sorrenden, így Vettel vezetésével kettős győzelmet szereztek.

Leclerc már a futam során kifejezte frusztrációját a dologgal kapcsolatban: a csapatrádión azt mondta, „nem fair” a Ferrari döntése, a leintés után pedig úgy nyilatkozott, lesznek kérdései a csapatvezetéshez.

Később a monacói már jóval higgadtabban nyilatkozott: újságíróknak azt mondta, megpróbál majd több információra szert tenni a jövőbeli versenyek során.

„Kétlem, hogy csinálhattam volna bármit is jobban, vagy másképp” – fogalmazott Leclerc.

„Az egyetlen dolog, amit kérni fogok, hogy többet mondjanak a körülöttem lévő stratégiákról. Mivel nem voltam tisztában azzal, hogy Vettel korábban fog kiállni. Szóval nem tudom, hogy kicsit korábban kellett-e volna kezdenem nyomni neki az első etapban. Nem tudom, de rengeteg adatunk van, és ki fogom elemezni.”

A 21 esztendős versenyző azt mondja, nem valószínű, hogy egy jobb körrel reagálni tudott volna, ha tudja, hogy Vettellel harcol majd a vezetésért.

„Akkorra a gumik már halottak voltak, de előtte nyilván több lehetőségem volt. Az első körökben igyekeztünk olyan lassan menni, amennyire csak lehet, hogy a mögöttünk lévőknek ne legyen lehetőségük kiállni kerékcserére.”

„Ebben a periódusban dolgozhattam volna jobban, de tartottam magam a tervekhez, és szerintem ez segített hozzá minket a kettős győzelemhez.”

Hirdetés

„Ahogy mondtam, az autóban ülve nagyon frusztráló volt, most, az autóból kiszállva viszont már sokkal jobban értem a teljes helyzetet. Nagyon boldog vagyok a csapat miatt, mint ahogy Seb miatt is. Megérdemli, most pedig tovább fogunk lépni.”

„Nyilván szerettem volna egy fokkal fentebb állni a dobogón, de néha ilyen az élet. Oroszországban megerősödve vágok vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!