Leclerc: Meg akarom szerezni azokat a vb-címeket, amiket Bianchi érdemelt volna - F1VILÁG.HU

Leclerc: Meg akarom szerezni azokat a vb-címeket, amiket Bianchi érdemelt volna

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Habár mindent megtesz azért, hogy már 2019-ben a Ferrari versenyzője legyen, Charles Leclerc azt mondja, egyelőre nem foglalkozik túl sokat az ezzel kapcsolatos pletykákkal.

Leclerc idén mutatkozott be a Forma-1-ben az Alfa Romeo Sauber színeiben, remek teljesítményével pedig már a szezon első felében felhívta magára a figyelmet.

Olyannyira, hogy a Ferrari nemrég leváltott elnöke, Sergio Marchionne állítólag eldöntötte, ő veheti majd át Kimi Räikkönen helyét 2019-ben.

Leclerc mindazonáltal azt mondja, nem foglalkozik még a jövő évvel, kizárólag arra összpontosít, hogy minél jobb eredményeket érjen el jelenlegi csapatával. Azt persze nem titkolja, az álma az, hogy a Ferrari versenyzője legyen.

„Soha nem fogom megunni ezeket a kérdéseket, hiszen egy jövő a Ferrarinál nagyon különleges lenne” – mondta az ifjú tehetség.

„De sajnos nem sokat tudok hozzátenni ahhoz, amit már eddig is elmondtam. Nem voltak egyeztetések, és jelenleg kizárólag az idei évre fókuszálok, ami rendkívül fontos számomra. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogyha nem érek el jó eredményeket, akkor már jövőre véget érhet számomra az F1. Szóval el kell végeznem a munkámat, és remélhetőleg kapok egy jó lehetőséget a következő évben.”

Fotó: Scuderia Ferrari

A 20 esztendős tehetség azt mondja, amint beül az autóba, nem gondolkodik azon, milyen lehetőségei lehetnek jövőre – kizárólag a legjobb eredmény elérésére fókuszál.

„Amint beülök az autóba, nem sokat gondolkodom rajta. Akkor nincs érdekesebb számomra annál, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a pályán. Szóval nem nagyon zavar ez a dolog.”

„Ha azzal foglalkoznék, mi történhet jövőre, az eredmények sem lennének ugyanazok. Nem lehet a maximumot nyújtani úgy, hogy közben az ember azon gondolkodik, ’ha most hibázok, lehet, hogy bezárul valahol egy ajtó’, vagy ilyesmi. Szerintem nagyon fontos az, hogy a munkámra összpontosítsak.”

Hirdetés

Leclerc már jó pár éve a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, és keresztapja, egyben jó barátja, a néhai Jules Bianchi volt az, aki először bevezette őt a maranellói „szentélybe”.

„Azt gondolom, a Ferrari mindig valami különleges dolog volt. Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom megmagyarázni. Már fiatal korom óta mindig a vörös autókat figyeltem és nekik szurkoltam. Ez azóta sem változott. Nyilvánvalóan egy álom válna valóra azzal, ha egy napon ennél a csapatnál versenyezhetnék.”

„Azt hiszem, 2015 végén történt. Valójában Jules-lel mentem oda először, vele látogattam meg először a gyárat, és le voltam nyűgözve. Rengeteget beszélt nekem a Ferrariról, és aztán 2015-ben végül úgy döntöttek, hogy bevesznek az akadémiára. Számomra ez óriási megtiszteltetés volt.”

„Ahogy már mondtam, gyerekkorom óta úgy tekintettem a Ferrarira, mint bármelyik másik kisgyerek. Kiváltságosnak éreztem magam, hogy tagja lehettem az akadémiájuknak. Rengeteget segítettek nekem a fizikai felkészülésben, és ami a legfontosabb számomra, a mentális felkészülésben, a koncentrációban, a nyomás kezelésében – és a pletykák kezelésében! Rengeteg segítséget kaptam.”

Fotó: Alfa Romeo Sauber

Leclerc és Bianchi szoros kapcsolatot ápoltak, a monacói tehetség pedig azt mondja, ha egy napon a Ferrari versenyzője lesz, mindent megtesz azért, hogy megszerezze azokat a bajnoki címeket, melyeket Bianchi érdemelt volna.

„Rendkívül fontos volt. Az én apukám és az ő apukája legjobb barátok voltak, a családjaink nagyon közel állnak egymáshoz. Az ő pályáján vezettem először gokartot. Utána azt hiszem, minden szerdán és hétvégén összejöttünk és bérelt gokartokkal versenyeztünk. Ezek talán a legjobb emlékeim a versenyzésről. Nagyon élveztük, rengeteget tanultunk. Idősebb volt nálam, szóval mindig igyekeztem legyőzni őt. Nagyon szép emlékek ezek. De ő sokkal inkább egy mentor volt számomra. És egy hihetetlenül közeli barát, mint egy családtag.”

„Ő talán jobban megérdemelte volna ezt a helyzet, mint én. Ha egy napon lehetőségem lesz arra, hogy a Ferrari versenyzője leszek, mindent megteszek majd azért, hogy megnyerjem azokat a világbajnoki címeket, amiket ő megérdemelt volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!