Leclerc: Meg kell értenünk, miért volt ennyire jó a McLaren - F1VILÁG.HU

Leclerc: Meg kell értenünk, miért volt ennyire jó a McLaren

A maximumot hozta ki a vasárnapi Japán Nagydíjból Charles Leclerc, a monacói pilóta viszont azt mondja, meg kell érteniük, a McLaren miért tudott ennyire jó teljesítményt nyújtani Szuzukában.

A Ferrari versenyzője a 4. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, a futam után pedig elismerte, kezdetben abban bízott, lesz esélye arra, hogy harcba szálljon Lando Norrisszal és Oscar Piastrival a dobogós helyekért – végül azonban be kellett látnia, hogy egész egyszerűen nem rendelkeznek olyan jó tempóval, mint a wokingiak.

Leclerc végül a 4. helyen ért célba, és szerinte ennél előkelőbb helyen nem végezhettek volna ma.

„Igen, ez volt a maximum. A verseny egy pontján azt gondoltam, harcolni tudunk a McLarennel, végül azonban Lando elkezdte nyomni neki, és sokkal gyorsabb volt nálunk” – magyarázta a Ferrari versenyzője. „Oscar pedig az etapok végén ugyancsak megnyomta, és ő is gyorsabb volt, mint mi. Szóval ma ez volt a legtöbb, amit elérhettünk.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren hétvégén mutatott tempója figyelmeztetés-e a Ferrari számára, Leclerc így felelt: „Nos, azt tudtuk, hogy egy ilyen pályán nagyon erősek. Szóval nem meglepő a dolog. Azt ugyanakkor meg kell értenünk, hogy mit csináltak ennyire jól – különösen az első szektorban, a gyors kanyarokban, ott sokkal erősebbek voltak nálunk. Szóval meg fogjuk vizsgálni ezt.”

„Jó verseny volt, és bár nem teljesen vagyok elégedett a 4. hellyel, a lehető legjobb eredményt értük el. Nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy keményebben harcoljunk a McLarennel. De élvezetes csatát vívtam George-dzsal (Russell), aki nagyszerűen menedzselte a gumikat, különösen a hátsókat – emiatt nehéz volt megelőzni őt. Végül sikerült az 1-es kanyarban, amikor láttam egy rést, és jól működött a dolog.”

Leclerc hozzátette, egyre jobban értik az SF-23-as versenyautót, ez pedig nagy segítség a jövő évi modell fejlesztésében.

„Sikerült még jobban megismernünk az autónkat, és az, amit tanultunk, hasznos lesz a jövőben. Érdekes lesz látni, az ellenfelek hogyan fejlődnek majd a következő versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!