Leclerc: Meg kell néznem az adatokat, mielőtt nyilatkozom... - F1VILÁG.HU

Leclerc: Meg kell néznem az adatokat, mielőtt nyilatkozom…

HIRDETÉS
Meglehetősen visszafogottan és diplomatikusan nyilatkozott a vasárnapi Azeri Nagydíjat követően a Ferrari taktikai húzásáról az olasz istálló ifjú versenyzője, Charles Leclerc.
Fotó: Scuderia Ferrari

A monacói csak a 8. helyről vágott neki a bakui versenynek, miután a szombati időmérő edzésen csúnyán összetörte autóját.

Bár a verseny első etapjában Leclerc pazar tempót diktált, és sorra előzte riválisait, majd a vezetést is átvette, végül nem volt esélye a dobogóra – csak az 5. helyen futott be.

Leclerc a közepes keverékű gumikkal rajtolt a versenyen, első etapját pedig nagyon elnyújtotta a Ferrari – végül mindkét Mercedes, illetve Sebastian Vettel is elment mellette, majd visszacsúszott Max Verstappen mögé is.

„Gondolom, oka van annak, hogy ilyen sokáig kint tartottak” – mondta a monacói versenyző szemmel láthatóan csalódottan.

„Át kell néznem az adatokat, mielőtt nyilatkozom erről, hiszen nekik sokkal több információ áll a rendelkezésükre, mint nekem az autóban ülve. Úgy éreztem, veszítettem némi időt, amint Valtteri, Lewis és Seb megelőzött. Meg kell vizsgálnunk ezt.”

„Megkérdeztem, hogy van-e lehetőségünk arra, hogy felzárkózzak, de ők mondták, hogy nincs. Utána már nem is próbáltam megfogni őket, igyekeztem vigyázni a gumikra, és megfutni a leggyorsabb kört, amikor lehetőségem volt rá.”

Leclerc azt mondja, ha nem hibázik az időmérőn, nagyon jó versenye lehetett volna.

„A közepes keverékű gumikkal nagyon-nagyon erősek voltunk, és a versenyben vezetők ezekkel a gumikkal futották a leghosszabb etapjaikat. Egy nagyon pozitív verseny is lehetett volna, de őszintén szólva nincs semmi baj a Ferrarival, csak velem volt tegnap…”

„Hibáztam az időmérőn, és megerősödve fogok majd visszatérni!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!