Leclerc: Meg kell néznem az adatokat, mielőtt nyilatkozom…

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari, Baku
Meglehetősen visszafogottan és diplomatikusan nyilatkozott a vasárnapi Azeri Nagydíjat követően a Ferrari taktikai húzásáról az olasz istálló ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói csak a 8. helyről vágott neki a bakui versenynek, miután a szombati időmérő edzésen csúnyán összetörte autóját.

Bár a verseny első etapjában Leclerc pazar tempót diktált, és sorra előzte riválisait, majd a vezetést is átvette, végül nem volt esélye a dobogóra – csak az 5. helyen futott be.

Leclerc a közepes keverékű gumikkal rajtolt a versenyen, első etapját pedig nagyon elnyújtotta a Ferrari – végül mindkét Mercedes, illetve Sebastian Vettel is elment mellette, majd visszacsúszott Max Verstappen mögé is.

„Gondolom, oka van annak, hogy ilyen sokáig kint tartottak” – mondta a monacói versenyző szemmel láthatóan csalódottan.

„Át kell néznem az adatokat, mielőtt nyilatkozom erről, hiszen nekik sokkal több információ áll a rendelkezésükre, mint nekem az autóban ülve. Úgy éreztem, veszítettem némi időt, amint Valtteri, Lewis és Seb megelőzött. Meg kell vizsgálnunk ezt.”

„Megkérdeztem, hogy van-e lehetőségünk arra, hogy felzárkózzak, de ők mondták, hogy nincs. Utána már nem is próbáltam megfogni őket, igyekeztem vigyázni a gumikra, és megfutni a leggyorsabb kört, amikor lehetőségem volt rá.”

Leclerc azt mondja, ha nem hibázik az időmérőn, nagyon jó versenye lehetett volna.

„A közepes keverékű gumikkal nagyon-nagyon erősek voltunk, és a versenyben vezetők ezekkel a gumikkal futották a leghosszabb etapjaikat. Egy nagyon pozitív verseny is lehetett volna, de őszintén szólva nincs semmi baj a Ferrarival, csak velem volt tegnap…”

„Hibáztam az időmérőn, és megerősödve fogok majd visszatérni!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!