Leclerc: Meg lennék lepve, ha nem harcolhatnánk a pole-ért Monacóban - F1VILÁG.HU

Leclerc: Meg lennék lepve, ha nem harcolhatnánk a pole-ért Monacóban

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, „meg lenne lepve”, ha nem tudna a rajtelsőségért harcolni hazai versenyén, a Monacói Nagydíjon.
Charles Leclerc (Ferrari)

A fiatal versenyző a 3. helyen ért célba múlt vasárnap, Imolában, az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva pedig már ott elmondta, nagy reményekkel érkezik meg Monte-Carlóba, hiszen különleges lenne nyerni azokon az utcákon, melyeken felnőtt. Leclerc csütörtökön, az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján ismét megemlítette, nagyon különleges lesz számára idén is az, hogy hazai környezetben versenyezhet, és reméli, ezúttal sikerül elérniük a kívánt eredményt.

„Mindig nagyon különleges a monacói hétvége. Azt gondolom, minden versenyző számára, de számomra különösen, hiszen itt nőttem fel” — mondta a Ferrari versenyzője csütörtökön. „Mindig versenyképesek voltunk itt, remélhetőleg ezen a hétvégén is így lesz, noha a végeredmény soha nem volt eddig olyan, mint amilyet szerettem volna.”

„Sokat dolgoztunk, elvégeztük a lehető legjobb felkészülést, és remélem, hogy jól sikerül majd ez a hétvége.”

Arra a kérdésre, hogy egy monacói dobogós eredmény mit jelentene számára, Leclerc így felelt: „Nem sokat. Nem sokat. A 2. vagy 3. hely nem különösebben mozgat meg. A győzelmet kell célul kitűznünk. A legutóbbi néhány versenyen láthattuk, hogy a Red Bull, a McLaren és mi elég közel vagyunk egymáshoz az időmérőkön, és jól tudjuk, mennyire fontos itt egy jó időmérő. Szóval mindent jól össze kell raknunk. Ha a pole-ba tudok kerülni, az remek lehetőséget kínál majd arra, hogy megszerezzük azt, amit akarunk, ami a győzelem.”

Leclerc-t aztán megkérdezték arról is, mekkora realitása van annak, hogy a szombati időmérőn ő lesz majd a leggyorsabb Monte-Carlo utcáin.

„Én úgy érzem, hogy Monacóban az ember mindig egy kicsit a nulláról indul. Az elmúlt versenyhétvégékhez képest nem lesz teljesen más a képlet, de azért lehetnek meglepetések, 2021-ben is láthattuk, hogy sehol sem voltunk, aztán megérkeztünk Monacóba, az autónk pedig nagyon jól működött. Pénteken majd meglátjuk, hogy állunk a többiekhez képest, de meg lennék lepve, ha legalább nem lennénk harcban a rajtelsőségért.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!