Friss hírek

Leclerc: Megbeszéltük a pozíciócserét, de valamiért meggondolta magát a Ferrari

Mozgalmas versenyt teljesített vasárnap, Brazíliában a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, aki egy küzdelmes hétvége után végül egy 4. hellyel távozott Interlagosból.

Leclerc a Ferrari taktikai hibája miatt csak a 10. helyen zárt a pénteki időmérőn, így a szombati sprintfutamon innen kellett felküzdenie magát. Nem is vallott szégyent, a vasárnapi „főversenyt” már az 5. helyről kezdhette meg.

A monacói a futam elején Lando Norrisszal vívott nagy csatát, és miközben kívülről próbálta visszaelőzni őt a 6-os kanyarban, a két autó összeért, Leclerc pedig a falnak csapódott. A Ferrari pilótájának szerencséje volt, folytatni tudta ugyanis a versenyt, és végül a mezőny végéről küzdötte fel magát egészen a 4. helyig.

Hirdetés
 

„Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Ami az első kört illeti, még meg kell néznem a felvételeket, mert azt gondoltam, hogy elegendő helyet hagytam Landónak, de a következő pillanatban nekem koccant, és beleszálltam a falba” – mondta a Ferrari versenyzője.

„A verseny vége felé aztán jó tempónk volt, a 4. helyen végeztünk, ami összességében egy nagyszerű eredmény.”

Leclerc közvetlenül csapattársa, Carlos Sainz mögött ért célba, és mivel a fiatal pilóta még harcban van az egyéni összetett 2. helyéért, a verseny során többször is rákérdezett arra, hogy lesz-e pozíciócsere a két autó között. A Ferrari végül úgy döntött, nem változtat a sorrenden.

„Általában nem kérek ilyen dolgokat, de a verseny előtt beszéltünk erről, ezért is kérdeztem rá. De valamiért meggondoltuk magunkat, még nem tudom, hogy miért. És remélhetőleg kellően gyorsak leszünk Abu Dhabiban, hogy megszerezzük ezt a 2. helyet.”

„Szoros csata lesz Checóval, várom már az abu dhabi versenyt, ahol mindent bele fogok adni még idén utoljára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Megbeszéltük a pozíciócserét, de valamiért meggondolta magát a Ferrari
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!