Leclerc: Megfizettem a kapzsiság árát - F1VILÁG.HU

Leclerc: Megfizettem a kapzsiság árát

HIRDETÉS
Charles Leclerc elismerte, hogy saját hibájából koccant a falnak az Emilia Romagna Nagydíj záró zakaszában, ezzel a bajnokságban értékes pontokat veszített Max Verstappennel szemben. A Ferrari pilótája tudja, hogy még egy ilyen botlást nem engedhet meg magának, ha világbajnok akar lenni.
Imola -FORMULA 1 SABATO Charles Leclerc

Csúfos eredménnyel zárult az idei első olaszországi F1-es hétvége a Ferrari számára. A hazai közönség előtt versenyző vörösök az egyéni és a konstruktőri tabellán is óriási előnnyel érkeztek Imolába, ám Carlos Sainz és Charles Leclerc bakijai miatt csúnyán leszerepeltek, miközben legnagyobb riválisuk, a Red Bull tarolt a hétvégén.

Leclerc a 63 körös verseny nagy részén Sergio Perezzel csatázott a második helyért, ám a mexikóit üldözve az utolsó körökhöz érve az egyik kanyarkombinációban túlvállalta magát, így a falnak koccant. Bár tovább tudott menni, a harmadik helyett így csak a hatodik helyen ért célba, miközben világbajnoki riválisa, Max Verstappen futamgyőzelmet szerzett.

„Ezért nagy kár” – értékelt a monacói. „Bármi is történt a megpördülés előtt, az a versenyzés része, de hiszem, hogy ma ennek nem kellett volna megtörténnie. A harmadik hely volt a legjobb, amire képes voltam. Ennél többre nem volt meg a tempónk. Túl kapzsi voltam, és megfizettem az árát: a harmadik helyhez képest hét ponttól estem el, amiért nagy kár. Biztos vagyok benne, hogy a bajnokság végén az hét értékes pont lesz. Ennek nem szabad még egyszer megtörténnie.”

A Ferrari pilótája még így is 27 ponttal vezet az őt üldöző Max Verstappennel szemben, de tudja, hogy nem véthet hibákat a Red Bull világbajnoka ellen. „Bahreinben és Ausztráliában mi, Dzsiddában és itt pedig ők voltak előnyben. Szóval igen, nagyon szoros. Szerintem ez így lesz a szezon végéig. És pont ezért minden apró hiba… Úgy értem, nagy hiba volt, de a következménye ennél rosszabb is lehetett volna. Ma csak hét pont ment el, legközelebb több is elmehet, szóval óvatosnak kell lennem.”

Leclerc számára feltűnt, hogy az egyébként is gyors Red Bull Imolában mintha tovább fejlődött volna. „Csak az idő mondja meg, mennyit léptek előre, de egyértelműen jobbnak tűnnek, mint az első három fordulón.”

Leclerc megpördülésével és Sainz első körös kiesésével a Ferrari előnye 11 pontra olvadt a Red Bull-lal szemben a konstruktőri bajnokságban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!