Friss hírek

Leclerc meglepődött: Ennél előrébb nem végezhettünk volna!

A 6. helyen zárta a Forma-1-es Orosz Nagydíjat vasárnap a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, a monacói tehetség pedig bevallotta, nem számított arra az eddig látottak alapján, hogy ilyen sok pontot gyűjt majd.

Leclerc a 11. helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen, ráadásul a versenytempóban sem nagyon bízott, a pénteki szabadedzések ugyanis saját bevallása szerint nem mentek jól számára.

A vasárnapi futamon viszont Leclerc egyre előrébb jutott, a stratégia is jól működött, és végül a 8 pontot érő 6. helyen intette le a kockás zászló.

„Meglepő ez az eredmény, hogy őszinte legyek” – mondta Leclerc a Sky Sports F1 televíziónak a leintés után.

„Pénteken elég rossz munkát végeztem az autóban, különösen a versenyszimuláció során a gumikat, illetve a tempót tekintve. Nem számítottam ekkora ugrásra ma. De kellemes meglepetés volt. A 6. hely abszolút a maximum, amit elérhettünk ma.”

Leclerc azt mondja, nagyon örül annak, hogy volt egy sima versenye, ahol képesek voltak kihasználni lehetőségeiket.

„Nagyon elégedett vagyok. Nehéz hétvégék vannak a hátunk mögött, mentális szempontból is igazán nehéz volt. Mugellóban például remekül rajtoltam, de aztán körről körre előztek meg, amit nehéz volt lenyelni. Szóval az, hogy végre volt egy olyan verseny, ahol láttunk pozitív jeleket az autóval kapcsolatban, és ahol szerintem jól vezettem, elégedettséggel tölt el.”

„A legtöbbet kell kihoznunk abból, amink van, ma pedig olyan napunk volt, amikor sikerült élnünk a lehetőségeinkkel. Ezzel elégedettnek kell lennünk. Most ugyanezt kell tennünk a szezon hátralévő részében.”

A Ferrari versenyzője beszélt arról is, nem igazán tudják megjósolni, melyik pályákon tudnak jó teljesítményt nyújtani, a szezon első felében ugyanis mindig érték őket meglepetések.

„Az idei szezon nem ment valami simán eddig. Néhány versennyel kapcsolatban azt gondoltuk, jók leszünk, de végül nagyon rosszul szerepeltünk, és voltak olyan futamok – mint például ez –, melyekről azt gondoltuk, hogy gyengék leszünk, de végül sokkal jobban alakultak.”

„Most csak hétvégéről hétvégére haladok, és próbálom mindig a legjobbat nyújtani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!