Leclerc megúszta, megtarthatja a pole-t

Megtarthatja melbourne-i rajtelsőségét a Ferrari Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Charles Leclerc, miután az Ausztrál Nagydíj versenybírói felmentették őt egy időmérőn elkövetett kihágás kapcsán.

Leclerc a leggyorsabb volt az ausztráliai időmérőn, a kvalifikáció után néhány órával azonban a melbourne-i stewardok vizsgálatot indítottak ellene, miután a gyanú szerint az időmérő során egyik levezető körében szükségtelenül lassan haladt a pályán. A versenybírók Leclerc-t, valamint a Ferrari képviselőjét is meghallgatták az ügyben, végül magyar idő szerint fél 3 magasságában adtak ki közleményt ügyével kapcsolatban.

Ebben azt írták, Leclerc eredetileg egy hűtőkört kezdett meg az időmérőn, tehát nem hajtott volna be a bokszutcába, így a szabályok szóban forgó passzusa nem vonatkozott volna rá. A kör során viszont az a döntés született, hogy mégis behívják a monacóit.

Hirdetés
 

Leclerc-ék azzal magyarázták az ártatlan szabályszegést, hogy az említett körben nagy volt a forgalom a pályán, a monacói pilóta pedig nagyban törekedett arra, hogy ne akadályozza a gyorskörön lévő versenyzőket. Emiatt viszont jelentősen lassítania is kellett, ami miatt végül nem tudott eleget tenni a minimumidőre vonatkozó követelményeknek.

A versenybírók elfogadták a Ferrari pilótájának magyarázatát, szerintük Leclerc az adott körülmények között észszerűen járt el, ezért nem büntetik meg őt. A világbajnoki éllovas így a pole pozícióból kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt.

A versenybírók hasonló vétség miatt vizsgálták Guanyu Zhou-t és Yuki Tsunodát is: előbbi versenyző szintén megúszta büntetés nélkül, az AlphaTauri pilótáját viszont megrovásban részesítették, ő ugyanis nem keveredett forgalomba, egész egyszerűen nem haladt kellőképp gyorsan bokszba kivezető körében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc megúszta, megtarthatja a pole-t
Alonso hibája után változtat a rajtkockákon az FIA
Norris nem vár csodát Melbourne-ben, de nem olyan rossz a helyzet, mint kívülről tűnik
Hamilton 10 éve a Mercedesnél: Sokan azt mondták, rosszul döntöttem!
Aston Martin: Csábító volt visszahívni Vettelt, amikor Stroll lesérült

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!