Leclerc: Megvan a pillanat, amikor elúszott a bajnoki remény - F1VILÁG.HU

Leclerc: Megvan a pillanat, amikor elúszott a bajnoki remény

HIRDETÉS
A zsinórban öt, idén összesen már tizenegy futamgyőzelemnél járó Max Verstappen számára egy ideje már csak idő kérdése, hogy mikor biztosítja be újabb világbajnoki címét. A szezon elején még fő esélyesnek tűnő Charles Leclerc kezéből az idő múlásával folyamatosan csúszott ki az irányítás.
GP BELGIO F1/2022 - DOMENICA 28/08/2022
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Bár a szezon első három futamából kettőt is megnyert, azóta csak egy újabbat tudott hozzátenni 2022-es nagydíjgyőzelmeinek számához Leclerc, akit a szezon során Verstappen elsőszámú kihívójaként tartottak számon, noha ponthátránya rohamosan duzzadt egyre nagyobbra a holland mögött, esetenként pedig a tabella második helyét is elveszítette Sergio Perezzel szemben.

Verstappent a Francia Nagydíj óta nem lehet legyőzni, a Red Bull pedig a nyári szünet után látszólag még jobban el tudott nyúlni az olasz csapattól, mindezek eredményeként pedig kedvező esetben a holland akár már most vasárnap Szingapúrban bebiztosíthatja második világbajnoki címét.

„A nyári szünet során végiggondoltam, hogy mi minden történt a szezon első felében. Ekkor még mindig hittem a bajnoki címben, de aztán megérkeztünk Spába és akkora teljesítménybeli különbséget tapasztaltunk, amire nem volt példa az év korábbi részében” – emlékezett vissza Szingapúrban Leclerc. „A dolgok ekkor kezdtek bonyolulttá válni.”

Persze a Red Bull tempóelőnye mellett nem hagyható szó nélkül a Ferrarinál látott hibák sokasága sem – a csapat műszaki, stratégiai és vezetői hibák miatt is sok pontot hullajtott el, ami előidézte, hogy már a konstruktőri második helyük is veszélyben van a stabil, ám győzelemre egyelőre képtelen Mercedesszel szemben.

„Szerintem tempó terén nem vagyunk olyan sokkal lemaradva. Visszatekintve a szezonra láthatjuk, hogy végig versenyképesek voltunk” – folytatta Leclerc. „A problémát inkább az jelentette, hogy nem minden nagydíjhétvége kivitelezése volt tökéletes a részünkről. Különféle okokból rengeteg pontot elveszítettünk, egyszerűen a vasárnapok nem a mi kedvünk szerint alakultak. Dolgoznunk kell a csapattal azon, hogy stabilabban szállítsuk az eredményeket a hétvégéken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!