Leclerc: Messze vagyok még a vb-címtől! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Messze vagyok még a vb-címtől!

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc úgy nyilatkozott, nagyon sokat kell még tennie azért, hogy világbajnok legyen a Forma-1-ben – a monacói számára azonban rettentően hiányzik már a versenyzés.
Charles Leclerc, Ferrari

Az F1-es mezőny tagjai a koronavírus-járvány miatt jelenleg is kényszerpihenőjüket töltik – a bajnokság leghamarabb július első hétvégéjén, Ausztriában startolhat el.

A kényszerszünetben a fizikai tréningek mellett Leclerc leginkább szimulátorozással múlatja az időt.

A Ferrari versenyzője tavaly két futamgyőzelmet és hét rajtelsőséget szerzett a Forma-1-ben, a maranellóiak pedig karácsony előtt ötéves szerződést írtak alá vele, így sokat várnak tőle a jövőben.

Leclerc a minap az olasz Sky Sport vendége volt, ahol arról beszélt, nagy utat kell még megtennie ahhoz, hogy ő legyen az F1 legjobbja.

„Hogy gondolkodom-e azon, hogy világbajnok leszek? Nem tudom, mire számítsak, még nincs egy világbajnoki címem se!” – mondta a monacói versenyző a Sky Sport Italiának. „Dolgoznom kell még rajta, nagy utat kell még megtennem!”

„Elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit eddig elértem, viszont sok még a tennivalóm. Remélem, hogy egy nap sikerrel járok, de még messze vagyok ettől.”

A Ferrari ifjú versenyzője azt mondja, nagyon várja már, hogy végre elkezdődjön a világbajnokság.

„Lefekszem aludni, másnap pedig csak egy gondolattal ébredek: vezetni akarok. Nagyon hiányzik, keményebben tréningezem, mint valaha, hogy készen álljak, ha elkezdődik a bajnokság.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!