Leclerc: Mihamarabb javítanunk kell a versenytempón - F1VILÁG.HU

Leclerc: Mihamarabb javítanunk kell a versenytempón

HIRDETÉS
Mihamarabb előre kell lépnie a Ferrari Forma-1-es csapatának a versenytempó tekintetében, Charles Leclerc szerint ugyanis egyértelmű, hogy jelenleg ez a gyenge pontjuk.
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 29: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari SF-23 leads Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 29, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Alex Pantling/Getty Images)

A monacói versenyző az élről vághatott neki az Azeri Nagydíj szombati sprintfutamának, a versenyen azonban végül nem tudta megtartani a vezetést, Sergio Perez megelőzte őt, így be kellett végül érnie a 2. hellyel. Leclerc-t a sprintfutam után kérdezték arról, az Ausztrál Nagydíj óta sikerült-e előrelépéseket tennie a Ferrarinak a gumikezelés tekintetében.

„Nehéz ezt véleményeznem, mivel Ausztráliában csak egyetlen kanyart versenyeztem, de szerintem nem kétséges, hogy előre léptünk” – mondta a monacói versenyző. „Egy kicsit jobbnak tűnik a helyzet, de még találnunk kell valamit, ez a dolog még mindig jelentősnek tűnik, mivel a Red Bull talán jobban tudta nyomni, és ezzel mi is tisztában vagyunk. Szóval dolgoznunk kell még az ügyön.”

A Ferrari versenyzője annak örül, hogy végre be tudott fejezni egy futamot, és több pontot gyűjtött, mint az első három versenyen összesen.

„Jó volt mindenféle probléma nélkül befejezni egy futamot, másfelől viszont a 2. hely egy kicsit csalódást keltő. Szerettem volna menni a győzelemért, ugyanakkor viszont tudtuk, hogy rendkívül nehéz lesz a Red Bull tempóját látva.”

„Meglátjuk, mire leszünk képesek vasárnap, ezúttal a 2. hely volt a maximum. Tudom, hogy tovább kell dolgoznunk, és minél hamarabb meg kell tennünk egy lépést a versenytempó tekintetében, mert ez az, ami nem az igaz, márpedig a futamon tudunk pontokat szerezni.”

A 25 esztendős versenyző pontosan tudja, a mai versenyen sem lesz egyszerű maga mögött tartartani a Red Bullokat, ám persze mindent belead majd.

„Nehéz lesz, az biztos. Nem hiszem, hogy olyan sok maradt most benne az autóban, szóval… Meglátjuk. Minden verseny más, meglátjuk, mit tehetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!