Leclerc: Minden egyes pont értékes, de nem lehetek dühös senkire - F1VILÁG.HU

Leclerc: Minden egyes pont értékes, de nem lehetek dühös senkire

HIRDETÉS
Nagyon csalódott a Barcelonában történtek miatt a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, a monacói azonban biztos benne, csapata gőzerővel dolgozik azon, hogy megoldást találjon arra a motorhiba, ami vasárnapi kiesését okozta.
GP SPAGNA F1/2022 - DOMENICA 22/05/2022
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc magabiztos tempóban haladt a futamgyőzelem felé a Spanyol Nagydíjon, ám egy váratlan motorprobléma miatt az élről volt kénytelen kiállni. Mivel Max Verstappen megnyerte a futamot, a Ferrari pilótája az összetett pontversenyben is elveszítette a vezetést. Leclerc már a kiesés után közvetlenül is azt hangoztatta, fontos, hogy a pozitívumokra fókuszáljanak, később pedig szintén arról beszélt, bőven vannak olyan dolgok, amikkel elégedettek lehetnek a hétvége után.

„Fogalmazzunk úgy, hogy jobban érzem magam ezután a hétvége után, mint a legutóbbi két hétvége után” – mondta a monacói. „Persze van ez a probléma az autóval, és nagyon csalódott is vagyok, másfelől viszont bőven vannak pozitívumok. Egész hétvégén jó volt az időmérős tempónk, az új csomag úgy működik, ahogy vártuk – ami nem mindig vehető készpénznek –, és minden jól működik. A versenytempónk és a gumikezelés is jó, miután a gumimenedzsment tekintetében a legutóbbi pár versenyen küszködtünk egy kicsit a Red Bullhoz képest. Most viszont erősek voltunk. Az efféle helyzetekben szerintem jó a pozitívumokat is nézni, és bőven volt ma ezekből.”

Leclerc meghibásodott motorját már rögtön a verseny után Maranellóba szállították, a csapat pedig már ma elkezdte annak tüzetes átvizsgálását, hogy kiderítse a technikai probléma okát.

„Persze mindig kiábrándító az ilyen, és nyilvánvaló, hogy ha az ember a bajnoki címért harcol, tudja, hogy minden egyes pont nagyon értékes” – magyarázta Leclerc. „Meggyőződésem, hogy mindenki gőzerővel dolgozik azon, hogy megértsük ezt az egészet, és amilyen hamar csak lehet, orvosoljuk. Mindenki ugyanannyira csalódott, mint én a történtek miatt. Semmi okom sem volt arra, hogy dühös legyek valakire az autóból kiszállva, szóval csak szerettem volna találkozni a szerelőimmel, hogy felvidítsam őket egy kicsit, mert nagyon le voltak sújtva.”

A Forma-1-es világbajnokság ezen a hétvégén Leclerc hazájában, Monacóban folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!