HAMIL7ON
GP PORTOGALLO F1/2020 -  VENERDÌ 23/10/2020   Charles Leclerc
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Leclerc: Mindenki győzelmeket vár tőlünk, de ez még nem fog összejönni

Leclerc: Mindenki győzelmeket vár tőlünk, de ez még nem fog összejönni

Kiváló teljesítményt nyújtva a 4. helyen ért célba a Forma-1-es Portugál Nagydíjon Charles Leclerc. A Ferrari versenyautója végül nemcsak az időmérőn, hanem a futamon is igazán erős volt, ennek pedig meg is lett a gyümölcse. A monacói viszont győzelmekre nem számít mostanában.

Leclerc a 4. helyről vágott neki a portimaói versenynek, és bár a rajtnál pozíciókat veszített, végül visszaküzdötte magát.

A Ferrari versenyzője a két Mercedes, valamint Max Verstappen mögött a 4. helyen ért célba, a leintés után pedig azt mondta, nagyon elégedett az eredménnyel.

„Nem számítottam arra, hogy ennyire nehéz lesz a rajt. Rendkívüli módon küszködtem a startnál” – mondta a monacói versenyző.

„A futam elején ráadásul esett is egy kicsit, de épp annyira, hogy nagyon nehéz volt felmelegíteni az abroncsokat. Aztán türelmesek voltunk, és amint a gumik elérték az üzemi hőfokot, nyomni tudtuk, és visszaszereztük azokat a pozíciókat, amiket elveszítettünk.”

„Nagyon pozitív verseny volt! Szerintem az egész csapatnak nagy önbizalmat ad ez az eredmény, és persze nekem is, hiszen néhány versenyhétvége óta már nagyon erősek vagyunk az időmérőkön, de a futamokon kevésbé voltunk jók. Most végre a versenyen is erősek voltunk.”

Arra a kérdésre, hogy az új fejlesztéseknek köszönhetően végre olyan csomag áll-e a rendelkezésére, melyre építeni tudnak, Leclerc így felelt: „Igen, nagyon remélem! Úgy érzem, a csapat nagyszerű munkát végzett ezekkel az újításokkal, és ez már négy verseny óta minden egyes hétvégén különbséget jelentett.”

„Nagyon elégedett vagyok az általuk elvégzett munkával, habár ez egy nagyon nehéz helyzet. Mindenki azt szeretné, ha egy teljesen új csomaggal állnánk elő, és újra a győzelmekért harcolhatnánk, de ez nem fog megtörténni. Szóval momentán nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!