Friss hírek

Leclerc mindent tudni akar a Ferrari vasárnapi döntéséről

Szeretne teljes mértékben tiszta képet kapni a Ferrari Forma-1-es csapatának hétvégi döntéseivel kapcsolatban az istálló ifjú versenyzője, Charles Leclerc. A monacói versenyző nagyon csalódott, amiért végül nem tudott nyerni a Brit Nagydíjon, ugyanakkor viszont örül csapattársa, Carlos Sainz sikerének.

A kiábrándító időmérő után Leclerc csak a 3. helyről kezdhette meg a silverstone-i futamot, ám szinte az egész versenyen jobb tempóre volt képes Sainznál, és a verseny utolsó harmadában magabiztosan haladt a győzelem felé. Az Esteban Ocon leálló autója miatt pályára küldött biztonsági autó viszont keresztülhúzta a számításait: a Ferrari úgy döntött, nem őt, hanem a mögötte autózó Sainzot hívja ki friss lágy abroncsokért, Leclerc-nek így a hajrában a kemény keverékű abroncsokon kellett védekeznie. Végül Sainz, Sergio Perez és Lewis Hamilton is megelőzte őt, így csak a 4. helyen futott be.

Mattia Binotto csapatfőnök a verseny után arról beszélt, nem akarták egyszerre kihívni pilótáikat, és végül azért tartották kint Leclerc-t, mert ő volt a jó helyzetben. A fiatal monacói azt mondja, szeretne minden kérdésére választ kapni a csapattól a történtekkel kapcsolatban.

Hirdetés
 

„Nem szeretném most kommentálni a dolgokat. Meg akarom vitatni a csapattal, és szeretném, ha mindent megtudnék az okokról” – mondta a monacói versenyző. „Nyilván azt éreztem, hogy nagyon erős voltam a verseny első felében, és veszítettem egy kis időt – hogy ezen múlt-e a végeredmény, azt nem gondolom, de a jövőre nézve meg kell vizsgálnunk mindent.”

Arra a kérdésre, hogy mondott-e a csapatnak bármit is a rádión, Leclerc így felelt: „Nem, mert nyilván nagyon késő volt már, a csapat pedig azt mondta, hogy maradjak kint. Szóval nyilván nem tudok a bokszba hajtani, ha nem vagyunk felkészülve erre, és ennyi volt.”

Leclerc beszélt arról is, a versenyt követően Mattia Binotto csapatfőnök „egyszerűen csak megpróbálta felvidítani”.

„Próbált, de természetesen nagyon csalódott vagyok. Hullámvasútszerű verseny volt. Az első körben megsérült az első szárnyam, aztán azt hittem, vége is az egésznek, mert nagyon alulkormányzott volt az autó. Aztán sikerült játszadoznom a rendelkezésre álló eszközökkel, és erősebbé tudtuk tenni az autó elejét, így aztán a tempó is jó volt, és erősek voltunk. A győzelem pedig egyre inkább lehetségesnek tűnt, majd nyilván jött a biztonsági autó, és ennyi volt. Frusztráló.”

A monacói pilóta azt mondja, élvezte a hajrában megvívott csatákat, főleg a Lewis Hamilton elleni küzdelmet.

„Nem tudom, mennyit láttatok belőle, de nagyon a határon volt” – mondta arra a kérdésre, hogy mennyére volt nehéz védekezni a kemény keverékű gumikon. „A határokat kellett feszegetnem, hogy megpróbáljam megtartani a pozíciómat, és így is tettem. Nem hiszem, hogy ennél jobban teljesíthettem volna. Élvezetes volt, másfelől viszont nagyon frusztrált voltam. A határon voltam, de muszáj volt. Használt gumikon voltam, és az egész nagyon nehéz volt, szóval minden eszközt be kellett vetnem. Mindig figyeltem, hogy Lewis egy kicsit hátrébb legyen a csúcsponton, emlékeztem a szabályra, próbáltam ezzel játszani. És mindent megtettem.”

„Még ekkor is azt gondoltam, bármi lehetséges, és mindent beleadtam a végéig. Nem volt elég, és bár tudtam, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz, hittem benne az utolsó körig.”

Bár a saját versenye miatt érthető módon frusztrált, Leclerc azt mondja, csapattársa sikerének nagyon örül.

„Természetesen, és szerintem ez egy fontos dolog. Csalódott vagyok a magam részéről, de nem ez kell, hogy a főcímet szolgáltassa, miközben Carlos egy lenyűgöző első győzelmet szerzett. Szerintem egy álom valósult meg ezzel. Gyerekként erről álmodik az ember, főleg a Ferrarival – szóval ki kell élveznie. Ez az ő napja. És remélhetőleg legközelebb az én napom lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!