Leclerc: Mintha más bolygón lett volna a Red Bull - F1VILÁG.HU

Leclerc: Mintha más bolygón lett volna a Red Bull

HIRDETÉS
Mintha más bolygón autóztak volna a Red Bull versenyzői a múlt hétvégi Forma-1-es szezonnyitón, Bahreinben – ezt mondta a versenyt követően a Ferrari csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc, aki szerint mihamarabb ki kell deríteniük, a versenytempó tekintetében miért nem tudják tartani a lépést az energiaital-gyárosokkal.
3 - GP BAHRAIN F1/2023 - SABATO 04/03/2023   credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc már a szombati időmérőn is alulmaradt a Red Bullokkal szemben, igaz, egy körön a Scuderia valamelyest még tartani tudta a lépést az osztrák csapattal. A versenyen viszont Max Verstappenék elképesztő dominanciát mutattak be, a rivális csapatok megközelíteni sem tudták őket, és végül sima kettős győzelmet arattak.

A versenyen sokáig a 3. helyen autózó, ám végül technikai probléma miatt kieső Leclerc szerint a Ferrarinak mihamarabb válaszokat kell találnia, a Red Bull-lal szemben ugyanis esélytelenek voltak Bahreinben.

“Messze vagyunk a Red Bulltól, szóval nyomnunk kell, és meg kell értenünk, mit találtak a téli szünetben, mert a versenytempó tekintetében mintha más bolygón lennének” – vallotta be a fiatal pilóta. “Most még nem tudjuk. Az időmérőn gyorsak vagyunk, a versenyen viszont nem, és nem is kicsivel vagyunk lemaradva. Szóval szerintem a Red Bull talált valami komoly dolgot, és nekünk is meg kell ezt találnunk.”

“Nagyon nehéz megérteni, hiszen nyilván az autó az időmérő és a verseny között egyáltalán nem változik. De valamiért egy körön nagyon közel vagyunk hozzájuk, a versenytempó tekintetében viszont egy másodperccel le vagyunk maradva a futam bizonyos szakaszaiban. Őrületes a különbség, szóval meg kell vizsgálnunk.”

A Motorsport című lap arra is kíváncsi volt, a Ferrarinak tavalyhoz képest sikerült-e akkorát előrelépnie a végsebesség tekintetében, mint remélte: “Igen, de most a kanyarokban vagyunk lemaradva.”

“Azt gondolom, egyszerűen csak lassúak vagyunk. Ebben egy kis szerepet játszhat a gumik degradációja is, de alapvetően a teljesítmény hiányzik. Jobban kell nyomnunk annak érdekében, hogy teljesítményt hozzunk ki az autóból, emiatt pedig nő a degradáció is. Meg kell ezt vizsgálnunk, mivel momentán nagyon messze vagyunk a győztes versenytempótól. Véleményem szerint nagyon nehéz különválasztani a degradációt és a teljesítményt. Szerintem egyszerűen csak lassúak vagyunk a versenyen, és mivel túl lassúak vagyunk, nagyon nyomjuk neki, és tönkretesszük a gumikat.”

“A Red Bullnak látszólag sokkal jobb teljesítménye van a versenyen, mint nekünk, szóval képesek menedzselni az első néhány kört, és aztán elkezdik nyomni neki, így a degradáció is jobb az ő esetükben.”

A Ferrari pilótája okkal csalódott, hiszen nem elég, hogy a teljesítmény nem volt az igazi, műszaki probléma miatt végig sem tudott menni a versenyen.

“Az egyetlen pozitívuma ennek a hétvégének az, hogy jól döntöttünk az időmérőn azzal, hogy megtartottuk azokat az új lágy gumikat. Jól sikerült a rajtunk, de ez egyértelműen nem elegendő ahhoz, hogy elégedett legyek azok után, ami történt. Jó néhány körig a második helyen voltunk, ami őszintén szólva a legjobb, amiben reménykedhettünk. Aztán megelőzött bennünket Checo, ami csak idő kérdése volt. A saját ligájukban játszottak ezen a hétvégén, ha a sebességet nézzünk, szóval nem igazán tudtunk harcolni velük. De mindez nem számít, mivel célba kell érnünk a versenyen.”

Hirdetés

“A futamon egyszerűen csak kezelnünk kellett a tempót, az előnyt a mögöttünk lévő srácokkal szemben, amit meg is tettem. Nem nyomtam neki annyira, de amúgy sem volt elegendő az autóban ahhoz, hogy kihívói legyünk a Red Bullnak. Szóval a 3. hely megfelelő volt, de sajnos nem értünk célba a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!