Friss hírek

Leclerc: Monaco után visszacsöppenünk a valóságba

A monacói remeklés után a hétvégi Azeri Nagydíj a Ferrari Forma-1-es csapata vissza fog csöppenni a valóságba – mondja a csapat ifjú titánja, Charles Leclerc.

A Scuderia pazar formával rukkolt elő a Monacói Nagydíjon: Charles Leclerc rajtelsőséget szerzett, és bár ő a futamon műszaki probléma miatt nem tudott rajthoz állni, csapattársa, Carlos Sainz a 2. helyen ért célba.

A remek teljesítmény főleg a tavalyi kiábrándító szezon után volt kellemes meglepetés a hercegségben, Charles Leclerc viszont attól tart, egyszeri felvillanásról volt szó.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, most vissza fogunk csöppenni a valóságba” – mondta a monacói pilóta az Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban. „A monacói egyszeri alkalom volt. A győzelemért harcoltunk, ami hihetetlen, és remek motiváció mindenki számára.”

„De itt, a hosszú egyenesekkel és a nagyobb tempóval – még ha elég sok lassú kanyar is van – szerintem vissza fogunk térni a normál szintre, ami Monaco előtt is volt.”

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e még olyan pályák az idei naptárban, ahol a Ferrari remekelhet, Leclerc Szingapúrt említette.

„Az egyszerű válasz az, hogy érzésem szerint a monacói egyszeri alkalom volt. Ha a versenynaptárt nézzük, szerintem a szingapúri lehet az, ami leginkább hasonlít Monacóra.”

„De hogy versenyképesek leszünk-e, vagy sem, nem tudom. A körülmények nagyon mások, magas a páratartalom, és jóval melegebb is van.”

„Ha viszont a pálya karakterisztikáját nézzük, szerintem a szingapúri az, mely a legközelebb áll a monacóihoz.”

Leclerc ugyanakkor azt mondja, nagyon biztató volt látni, hogy a Ferrari SF21-es versenyautója a Red Bull és a Mercedes autójával vetekedett.

„Úgy gondoljuk, hogy aerodinamikában elég erőteljesek vagyunk. Szóval a lassú kanyarokban a kasztni és az aero kombinációja miatt jók vagyunk. Az egyensúly is jó a lassú kanyarokban, ami segít bennünket. Szóval több dolog kombinációja miatt ilyen erős az autónk a lassabb kanyarokban.”

„Monacóban pedig még erősebbek voltunk a lassú kanyarokban, mint a korábbi pályákon, szóval szerintem van még valami Monacóval kapcsolatban, amit meg kell értenünk. De ahogy mondtam, a monacói egyszeri alkalom volt, szóval nem kell túlzottan elszállnunk tőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!