Leclerc az időmérős esélyeiről: Monacóban bármi megtörténhet - F1VILÁG.HU

Leclerc az időmérős esélyeiről: Monacóban bármi megtörténhet

Bár Charles Leclerc szerint a Monacói Nagydíjon sem a Ferrarié lesz a legjobb autó, egy jó időmérő edzéssel esélye adódhat végre megtörni az átkot, és hazai közönsége előtt futamgyőzelmet szerezni.

Vegyes érzésekkel érkezhetett a hétvégi Forma-1-es nagydíj helyszínére Charles Leclerc, hiszen monacóiként a hazai közönsége előtt állhat rajthoz, a szülővárosában eddig felállított mérlege azonban nem ad okot számára az elégedettségre. Az utóbbi két év során egyszer sem sikerült futamgyőzelemre váltania a rajtelsőségeit, ráadásul az első helyi győzelme is várat magára. A pénteki két szabadedzés alapján a pilóta abban bízik, idén is esélye adódik pole-pozíciót szerezni, amire egyébként két másik csapat is magabiztosan pályázik.

„Jók vagyunk, de az Aston Martin és a Red Bull is nagyon gyorsnak tűnik, szóval még előrébb kell lépnünk. Az első szabadedzésen az autó nem viselkedett rosszul, de nehéz volt… A másodikon jobb lett a helyzet, de az autóm néhány váratlan dolgot produkált, aminek az éjszaka folyamán még utána kell néznünk.”

 

A második szabadedzésen Leclerc mindössze 65 ezredmásodperccel zárt a délután legjobb körét megfutó Max Verstappen mögött, de hogy a pole-pozícióra mekkora esélye van, arra Leclerc az alábbi szavakkal reagált.

„Nos, azt nem gondolom, hogy miénk a legjobb autó. A Red Bull gyorsabb, az Aston Martin pedig nagyjából a mi szintünket képviseli. De ha kiváló munkát végzünk és sikerül jó kört összeraknom, akkor bármi megtörténhet. Mindent bele fogok adni, itt minden az időmérőn múlik. Sokat beszéltek a legutóbbi versenyemről, de a kvalifikáció mindig az erősségeim közé tartozott, szóval nem aggódok. A pole-pozícióért megyek, aztán meglátjuk, mit hoz a holnap” – tekintett előre Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!