Leclerc: Monzában értettem meg, mit jelent Ferrari-versenyzőnek lenni! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Monzában értettem meg, mit jelent Ferrari-versenyzőnek lenni!

HIRDETÉS
Fantasztikus volt átélni a futamgyőzelmet a Ferrari otthonában, a 2019-es Olasz Nagydíjon Charles Leclerc-nek. A monacói versenyző arról beszélt, Monzában érezte át igazán, milyen is a Ferrari versenyzőjének lenni.
Charles Leclerc, Ferrari

A monacói tehetség tavaly szerződött a maranellói istállóhoz, és első évében két futamgyőzelmet is szerzett, az egyiket ráadásul a Ferrari hazájában, Monzában.

Leclerc a minap elárulta, nagyon különleges volt átélni azt, ahogy az ő nevét skandálta a tifosi a monzai pódium alatt. A fiatal pilóta azért is büszke az eredményre, mert óriási nyomásnak kellett ellenállnia.

„Nagyon nehéz szavakkal leírni azt, hogy mit éreztem a monzai verseny során” – mondta Leclerc az Autosport International 2020 nevű rendezvényen vasárnap.

„Nagy volt rajtam a nyomás – az egész csapaton nagy volt a nyomás –, hiszen nyilván Olaszországban voltunk, a Ferrari pedig óriási dolog Olaszországban. Mindenki azt akarta, hogy győzzünk, szóval nagy nyomással kellett megbirkóznia a csapatnak.”

„Az a versenyhét a hétfővel kezdődött, ami nagyban eltér a többi nagydíjtól, hiszen versenyzőként mi általában csütörtökön kezdünk. Most viszont már hétfőn ott voltunk, hiszen volt pár eseményünk Milánóban is. Szóval egyre csak nőtt a nyomás.”

„Már a pole megszerzése is különleges volt, de utána a versenyre kellett fókuszálnom, és a futamon lélegzetvételnyi időm sem volt. Folyamatosan ott volt mögöttem Lewis kevesebb mint 2 másodpercen belül, szóval nagy nyomás nehezedett rám.”

„És aztán a dobogón, miután végre megnyertem a versenyt, és láttam a vörös sereget magam alatt… az nagyon különleges volt. Nagyon feltüzelt, és ráeszméltem, milyen is a Ferrari versenyzőjének lenni. Persze ezt már tudtam korábban is, de szerintem csak akkor érti meg igazán az ember, ha győz Monzában, és látja a szenvedélyt az emberek szemében. Azt a szenvedélyt, amivel adóznak a márka iránt. Hihetetlen látni.”

Leclerc a 2019-es szezon során a Ferrari 39. futamgyőztese lett az F1-es világbajnokág történetében. Arra a kérdésre, hogy most már érzi-e azt, hogy része lett az olasz istálló gazdag történetének, a monacói így felelt: „Igen, határozottan. A rajongóknak köszönhetően érzem ezt, és nagyszerű dolog, de természetesen amikor Mario [Andretti], vagy hasonló legendák mellett állok, nem érzem azt, hogy megfelelő helyen vagyok. Viszont most rajtam áll, hogy végezzem a dolgom a pályán, és megmutassam a képességeimet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!