Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc: Monzában még fájóbb a Ferrari küszködése

Hazai pályán még „fájóbb” ilyen kiábrándítóan szerepelni – ezt mondta az Olasz Nagydíj időmérő edzése után a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói tehetség a szombati kvalifikáción csak a 13. rajthelyet szerezte meg, miközben csapattársa, Sebastian Vettel még a Q1-ből sem jutott tovább: csak a 17. helyről startolhat a monzai futamon.

1984 óta először fordult elő, hogy az Olasz Nagydíjon egyetlen Ferrari sincs a top 10-ben. Akkor Michele Alboreto rajtolt a 11., Rene Arnoux pedig a 14. pozícióból.

A Ferrari már a múlt hétvégi Belga Nagydíjon is csalódást kelően szerepelt, Leclerc pedig azt mondja, Monzában még fájóbb a csúfos vereség.

„Végső soron számítottunk erre egy kicsit, mielőtt megérkeztünk erre a hétvégére” – mondta a fiatal versenyző a Sky Sports F1 televíziónak adott interjúban.

„Tudtuk, hogy a spái, illetve a monzai pálya a két legrosszabb helyszín számunkra, és esetleg lesz még egy az év későbbi szakaszában. Ez van. Nehéz elfogadni, mert az ember fut egy jó kört, és a 13. helyen végez, ami nem túl jó érzés.”

„Momentán ez a helyzet, nekem viszont a maximumot kell kihoznom az autóból minden helyzetben, és erre is törekszem. Hazai pályán persze még jobban fáj. De sajnos most ez a helyzet. Dolgoznunk kell, és remélhetőleg Mugellóban, ami szintén hazai pályája a Ferrarinak, egy kicsit jobbak leszünk.”

Leclerc abban bízik, az év második felében sikerül egy kicsit megerősödniük.

„Bízom benne, hogy a következő versenytől kezdve már látni fogjuk a fényt az alagút végén, mert ez két nagyon nehéz hétvége számunkra, miközben kipróbálunk dolgokat az autón. Nem jutottunk előrébb most, leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, motiváltnak kell maradnunk, és szebb napok jönnek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!