Friss hírek

Leclerc most nem akar annyira önostorozó lenni

Túltette magát a Monacóban történteken, és megpróbál tanulni az esetből a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc.

A 23 esztendős versenyző nagy meglepetésre a leggyorsabb volt a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén, ám a kvalifikáció végén csúnyán korlátnak csapta versenyautóját.

Bár úgy tűnt, Leclerc ennek ellenére megtarthatja rajtelsőségét, közvetlenül a verseny előtt kiderült, hogy az autó bal hátsó féltengelye a baleset következtében megsérült – a Ferrari pilótája így nem tudott rajthoz állni a Monacói Nagydíjon.

Az általában nagyon önkritikus Leclerc Monte-Carlóban azt mondta, ezúttal megpróbál nem túl kemény lenni magával szemben.

„Természetesen az ember mindig tanulhat abból, ha a dolgok nem alakulnak úgy, ahogy szeretné, de úgy érzem, hogy egyébként jó munkát végeztem ezen a hétvégén” – mondta a monacói versenyző.

„Az utolsó Q3-as próbálkozásom során túl keményen próbálkoztam, és a falnak mentem, ami megtörténhet Monacóban. Megtörtént már korábban is, és sokszor nagyon-nagyon kemény vagyok magammal szemben. Ha viszont volt olyan szakasza a hétvégének, amikor keményen kellett nyomnom, akkor az a Q3 volt Monacóban – ez is része a játéknak.”

„Szóval igen, mindig tanulhat belőle az ember, de most nem vagyok olyan kemény magammal szemben.”

„Természetesen nehéz, mert hazai pályán történt – nem minden nap van lehetőségünk ilyen helyen versenyezni. De ez van, ez is része a motorsportnak, ilyen dolgok megtörténhetnek.”

„Ahogy Mattia [Binotto] is mondta, a pozitív jelekre próbálunk majd emlékezni erről a hétvégéről. Nagyon messziről zárkózunk fel, szóval jó munkát végzünk azzal, hogy versenyről versenyre javulunk.”

„Talán egyszeri alkalom volt, hogy most a győzelemért harcolhattunk, de ez nem jelenti azt, hogy nincs fejlődés. Úgyhogy jó úton járunk, jól dolgozunk – a szerencse ezen a hétvégén nem állt mellettem. Ilyen az élet, felül fogok kerekedni rajta.”

Leclerc azt mondja, mindent megtesz azért, hogy a jövő hétvégi Azeri Nagydíjon újra jó eredményért harcoljon.

„Már Baku jár a fejemben, motiváltan ülök majd vissza az autóba, és remélhetőleg hamarosan nagyon jó eredményt érhetek el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!