Friss hírek

Leclerc: Most nyugodtabb leszek a rajtnál, mint Ausztriában

Charles Leclerc, a Ferrari pilótája a 6. rajthelyet szerezte meg a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén, és szerinte mindenképpen javulás látható az autón – a monacói bizakodó a versenyt illetően is.

Sebastian Vettel úgy nyilatkozott, sokkal jobbnak gondolja a Ferrari hungaroringi teljesítményét az Ausztriában látottaknál – csapattársa, Leclerc egyetért vele, és reméli, hogy a versenytempójuk még erősebb lesz vasárnap. 

„Sokkal jobb, ötödik és hatodik hely” – mondta Leclerc. „És úgy gondolom, a versenytempónk kicsit jobb, mint az időmérős, szóval remélhetőleg szerezhetünk néhány jó pontot a csapatnak holnap.”

Vettel és Leclerc is egyetért abban, hogy a Ferrari az egyenesekben veszít sokat – ellentétben a tavalyi évvel –, és most a kanyarokban tűnik erősebbnek az autó. 

„Ezen a pályán nincs sok egyenes, és most elég gyorsak vagyunk a kanyarokban, szóval ez az, ami kicsit versenyképesebbé tesz minket ezen a hétvégén” – mondta a monacói. 

A két Ferrari a lágyakkal rajtol a vasárnapi versenyen, és Leclerc abban bízik, hogy ez előnyükre válhat – a monacói azt is elmondta, nem fogja ugyanazt a hibát elkövetni a rajtot követően, mint a múlt héten, Ausztriában, amikor kiütötte csapattársát.

„A múlt hét vasárnapi epizódot lezártam, de tanultam a hibából. Holnap sokkal nyugodtabb leszek a rajtnál. Nem tudom, mire számítsak holnap, remélhetőleg a lágy keverékek sokat javulnak a hosszú etapon, és ez előnyünkre válhat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!