Leclerc motorja javíthatatlan, büntetés várhat rá Kanadában - F1VILÁG.HU

Leclerc motorja javíthatatlan, büntetés várhat rá Kanadában

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapata a Kanadai Nagydíj első szabadedzése előtt néhány órával megerősítette, menthetetlen az a motor, mely Charles Leclerc alatt tönkrement a múlt hétvégi, bakui versenyen. A fiatal pilótára rajbüntetés várhat Montrealban.
GP SPAGNA F1/2022 - DOMENICA 22/05/2022
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző idei második kiesését szenvedte el Azerbajdzsánban: Leclerc – akárcsak Spanyolországban – az élről esett ki, jelenleg pedig 34 pontos hátrányban van a világbajnoki összetettben élen álló Max Verstappenhez képest. A bakui kiesés után a Ferrari maranellói központjába küldte vissza Leclerc meghibásodott erőforrását, pénteken pedig megerősítette, a motort nem lehet megjavítani.

A barcelonai kiesésekor Leclerc belső égésű motorja, hőenergia-visszanyerő rendszere és turbófeltöltője is meghibásodott, a Ferrarinál pedig úgy vélik, a bakui kiesés a spanyolországi meghibásodás „öröksége” lehetett, számos olyan alkatrészt használtak ugyanis, amit Barcelonában is.

„A csapat most dolgozik az ellenintézkedéseken, hogy megerősítsük a csomagot, a helyzetet pedig kontroll alatt tartjuk” – fogalmazott a Scuderia.

Ha a Ferrari ezen a hétvégén nem tud egy régebbi turbót beépíteni Leclerc autójába, a monacói pilóta biztosan rajtbüntetést kap Kanadában. Jó esély van rá, hogy a Ferrari versenyzője egy teljesen új erőforrást kap majd Montrealban, az idei negyedik turbó miatt pedig 10 rajthelyes büntetés várhat rá.

„Nyilván nem vagyunk a legjobb helyzetben” – ismerte el pénteken. „Ami az erőforrás cseréjét illeti, azt hiszem, folyik még az egyeztetés. Jelenleg még nincs döntés. De nem a legjobb helyzet ez számomra.”

További részletek hamarosan…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

F1VILÁG.HU (@f1vilag) által megosztott bejegyzés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!