Leclerc: Muszáj lesz a rajtnál legyűrnünk a McLareneket - F1VILÁG.HU

Leclerc: Muszáj lesz a rajtnál legyűrnünk a McLareneket

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint fontos lesz, hogy már a vasárnapi Japán Nagydíj rajtjánál a McLarenek elé kerüljenek, máskülönben ugyanis nehéz lesz legyűrni a wokingiakat.

A monacói versenyző a 4. helyről startolhat majd a holnapi versenyen, miután nemcsak Max Verstappentől, hanem Oscar Piastritól és Lando Norristól is kikapott a szombati időmérő edzésen. Leclerc ennek ellenére azt mondja, elégedett az elért eredménnyel, mert úgy érzi, a legtöbbet hozta ki versenyautójából.

„Hogy őszinte legyek, az autóban ülve elég jónak éreztem az utolsó körömet, de sajnos ezen a hétvégén nemigen van meg a teljesítmény ahhoz, hogy ennél jobban szerepeljünk. A Q3-ban a hétvégi legjobb körömet teljesítettem, szóval sikerült mindent jól összerakni, de nem volt elég” – magyarázta a Ferrari versenyzője. „A körömmel tehát elégedett vagyok, mert ez volt a maximum, amit elérhettünk.”

„A legtöbbet az 1-es szektorban veszítettük, szóval meg fogjuk ezt vizsgálni, hogy lássuk, hogyan tudnánk javulni. Az idei melegebb hőmérsékletek miatt nagyobb a kockázata annak, hogy túlhevítjük a gumikat, ez pedig azt jelenti, hogy a gumikezelés és a stratégia kulcsfontosságú lesz.”

Leclerc a vasárnapi verseny kapcsán azt mondta, a Red Bullokkal nehéz lesz versenyezni, a McLareneket pedig már a rajtnál le kell gyűrniük, hogy esélyük legyen a dobogóra.

„Azt gondolom, hogy mindkét Red Bull sokkal gyorsabb sok üzemanyaggal, szóval arra számítok, hogy Checo (Perez) is felzárkózik majd. A McLarenek nagyon hasonlóan teljesítenek, mint mi a versenytempó terén, ha tehát nem tudjuk megelőzni őket a rajtnál, nehéz lesz megelőzni őket a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!