Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc: Muszáj találnunk valamit, mert ez így nagyon nehéz…

Borzasztóan nehéz hétvégét teljesített Belgiumban Charles Leclerc és a Ferrari csapata – a monacói pilóta a vasárnapi versenyen csak a 14. helyen ért célba, ráadásul nemcsak az autója volt gyenge, de még a bokszkiállásai sem mentek simán.

Az már pénteken látszott, Leclerc-nek esélye sem lesz megismételnie egy évvel korábbi győzelmét Spa-Franorchamps-ban: a Ferrari egész egyszerűen nem tudott megbirkózni a gumikkal, a tempós belga pálya pedig csak kiemelte az SF1000-es versenygép gyengeségeit.

Leclerc a 13. helyről kezdte meg a vasárnapi futamot, és bár az első körökben felküzdötte magát a 8. pozícióba is, végül csak a 14. helyen ért célba.

„Rendkívül frusztráló volt” – mondta a monacói pilóta, amikor a vasárnapi versenyről kérdezték.

„Nagyon nehéz hétvégénk volt, és a verseny sem volt könnyebb. A két kerékcsere során is problémáink voltak, ami rengeteg időbe és pozícióba került. Próbáltam aztán visszazárkózni, de nagyon nehezen ment nekünk az előzés még a DRS-rendszerrel is.”

„Dolgoznunk kell, és muszáj találnunk valamit, mert így nagyon nehéz.”

A Ferrarira nehéz időszak vár, jövő héten ugyanis Monzába, a versenynaptár leggyorsabb, legmotorigényesebb pályájára látogat az F1-es mezőny.

Leclerc csapattársa, Sebastian Vettel a 13. helyen zárta a spái futamot, így az olasz istálló pont nélkül távozik Belgiumból.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!