Friss hírek

Leclerc: Nagy előny lesz, hogy a közepes keverékkel rajtolhatok

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, nagy segítség lesz számára a Brit Nagydíj vasárnapi versenyén az, hogy a közepes keverékű abroncsokkal rajtolhat.

A monacói versenyző a szombati időmérő edzésen a 4. rajthelyet szerezte meg, a kvalifikáció második szakaszában pedig a sárga jelölésű közepes keverékű gumikkal futotta meg legjobb idejét, ami azt jelenti, hogy ezekkel az abroncsokkal rajtol majd holnap.

Leclerc számára ez azért jelenthet előnyt, mert a Ferrari autója a riválisokéhoz képest jobban eszi a gumikat Silverstone-ban.

„Jó, hogy bevált ez a stratégia, mindenképpen jó hír ez a vasárnapi verseny szempontjából” – mondta a monacói versenyző az időmérő után.

„A versenytempóval küszködünk – illetve a tempónk szerintem megvan, csak nagyon gyorsan ledaráljuk a gumikat a többiekhez képest. Szóval rendkívül sokat segíthet az, hogy a közepes keverékű abroncsokkal rajtolunk.”

Leclerc hozzátette, a szél komoly kihívást jelent számukra ezen a hétvégén.

„Ez a pálya nagy kihívást jelent Forma-1-es autóval – úgy is, hogy nincs szél! A Maggots és a Becketts alkotta kombináció egyszerűen őrületes, most pedig itt van a szél is. A harmadik edzéstől az időmérőig elég konstans volt, de tegnaphoz képest teljesen megváltozott, és ez az autó egyensúlyát is teljesen megváltoztatja.”

„Szóval ehhez gyorsan kell alkalmazkodni, mert jelentősen befolyásolja a versenyautót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!