Leclerc nagyon csalódott az elbaltázott stratégia miatt - F1VILÁG.HU

Leclerc nagyon csalódott az elbaltázott stratégia miatt

Rendkívül csalódott Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője, miután egy rossz stratégiai döntés miatt csak a 10. helyet szerezte meg az F1-es Brazil Nagydíj pénteki időmérő edzésén.

Az időmérő edzés Q3 szakaszának elején a top 10 közül csak Leclerc volt az, aki az intermediate abroncsokkal hajtott pályára – arra számítottak, hogy az eső pillanatokon belül megérkezik, így előnyt kovácsolhatnak a köztes esőgumi felrakásával. 

Az eső azonban sem a bemelegítő, sem a gyorskörön nem jött, így a monacói visszahajtott a bokszba és megkapta a slick abroncsokat. 

Ekkor azonban már késő volt, nem tudott újabb gyorskört teljesíteni, ugyanis George Russell kicsúszása miatt piros zászló lépett érvénybe, az újraindításra pedig megérkezett az eső, így Leclerc-nek már nem volt esélye javítani, csak a 10. rajtpozíciót szerezte meg. 

„Esőre számítottunk, ami aztán nem jött” – magyarázta a történteket Leclerc. „Beszélni fogok a csapattal, hogy megértsük, mit tudunk jobban csinálni ilyen körülmények között, de nagyon csalódott vagyok, mert a tempó megvolt.”

„Most túl kell lennünk ezen és nyilvánvalóan mindent jól kell csinálnunk a hétvége hátralévő részében.”

Leclerc elmondta, ő sem mondott ellent a csapatnak, belement abba, hogy a Q3-at a köztes esőgumikkal kezdjék meg. 

„Elfogadtam a csapat döntését, hogy az interekkel menjünk, aztán vártam az esőt, ami nem jött” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!