Leclerc nagyon elégedett az év első felében nyújtott teljesítményével - F1VILÁG.HU

Leclerc nagyon elégedett az év első felében nyújtott teljesítményével

HIRDETÉS
Bár jelen pillanatban 80 pontos hátrányban van a világbajnoki összetettben Max Verstappennel szemben, Charles Leclerc azt mondja, nagyon elégedett az évad első felében nyújtott teljesítményével, elmondása szerint ugyanis még soha nem dolgozott ilyen jól a Forma-1-ben.
GP AUSTRIA F1/2022 - DOMENICA 10/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói pilóta 2018-ban debütált a száguldó cirkuszban, 2019 óta pedig a Ferrari pilótájaként harcolhat az F1-ben. Bár az elmúlt néhány év nehezen alakult számára, idén reális esélye van a bajnoki címre, a Ferrari idei, F1-75-ös kódjelű versenyautója ugyanis igazán ütőképesnek mutatkozik. A megbízhatóság azonban gyakran kibabrált a maranellóiakkal, ennek köszönhető az is, hogy hiába nyújtott Leclerc alapvetően jó teljesítményt mostanáig, jelentős ponthátrányba került a vb-címvédő Verstappennel szemben.

Leclerc azt mondja, bár voltak hibái, valójában soha nem teljesített még ennyire jól az idény első felében, mint 2022-ben.

„Tényleg azt érzem, hogy az idei szezon első fele volt részemről a legjobb az F1-ben, illetve az, ahogy dolgoztam” – mondta a monacói tehetség a BBC Sportnak. „Az, ahogy dolgoztunk csapatként, ahogy megtaláltuk a megfelelő beállításokat, ahogy építkeztünk az időmérőn a Q3-as körig, vagy ahogy felkészültünk a versenyre. Soha nem csináltam még ilyen jól az F1-ben.”

Leclerc hozzátette, nem érzi szükségét annak, hogy bármin változtasson, a saját teljesítményével ugyanis igencsak elégedett. Persze próbál folyamatosan fejlődni, és tanulni az elkövetett hibákból.

„Nincs szükség arra, hogy változtassak a hozzáállásomon. Próbálok tanulni és fejlődni a szezon első felének hibáiból, ugyanakkor pedig próbálok olyan jól is teljesíteni, mint az év első felében, mert rendkívül elégedett vagyok azzal a teljesítménnyel, amit nyújtottam. És ezt szeretném is fenntartani. Szóval nem lesz jelentős változtatás. Egyszerűen csak meg kell próbálnunk csapatként dolgozni, hogy a hátralévő 9 versenyen jól összerakjuk a hétvégéket, és aztán majd meglátjuk, hol végzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!