Leclerc nagyon élvezte az Alonsóval vívott csatát - F1VILÁG.HU

Leclerc nagyon élvezte az Alonsóval vívott csatát

Rendkívüli módon élvezte a Fernando Alonsóval való küzdelmet a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon az Alfa Romeo Sauber újonca, Charles Leclerc.

A monacói tehetség derekasan helytállt a fordulatokkal teli bakui versenyen, melyet végül a 6. pozícióban fejezett be.

 

A Sauber csapata 2015 óta nem végzett ilyen előkelő pozícióban, Leclerc ráadásul a verseny egy pontján a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót is maga mögé utasította az 1-es kanyarban.

„Fernando egy olyan versenyző, akinek versenyzését néztem 5 éves koromban Monacóban – szóval őrület, hogy most ellene versenyezhettem” – mondta Leclerc.

„És igen, az, hogy harcolni tudtam vele… Persze, gumielőnyben voltunk, de még a verseny végén is jó volt a tempónk a McLarenhez képest. A teljes verseny során ütőképesek voltunk velük szemben, ez pedig nagy lökést ad a folytatásra.”

Leclerc elismerte, lényegében sokkolta az is, hogy a verseny első felében hasonlóan jó tempót tudott autózni, mint a Red Bullok és a Renault-k, sőt, még Kimi Räikkönent is maga mögött tudta tartani.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy ennyire közel tudott kerülni az élmezőnyhöz, a monacói így felelt: „Igen, pontosan. Amikor volt néhány tiszta köröm, tényleg közel tudtam maradni a Renault-hoz is. Volt referenciapontom, és nem léptek el tőlünk. Nagy meglepetés volt ezt látni az autóban.”

„Még Kimit is magam mögött tartottam. Szerintem sérült volt az autója, de magunk mögött tudtuk tartani, ami nagyon-nagyon furcsa volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!