Leclerc: Nagyon fontos lesz az utolsó szabadedzés! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nagyon fontos lesz az utolsó szabadedzés!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint nagyon fontos lesz a teljes mezőny számára a Japán Nagydíj utolsó szabadedzése. Gyorsan kell majd alkalmazkodniuk a változó körülményekhez, és a lehető legjobban fel kell készülniük az időmérőre.
FERRARI F1 GP GIAPPONESE VENERDI 07/10/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A szuzukai nyitónapon esőáztatta pályán körözhettek a versenyzők, Leclerc pedig végül csak a 11. legjobb idővel zárta a napot, habár a körülmények miatt a mai eredmények persze közel sem reprezentatívak. A monacói mindenesetre úgy érzi, hasznosan teltek az edzések – habár a második gyakorláson nehéz dolga volt, hiszen nemigen maradtak már abroncsai.

„Az első edzés szórakoztató volt, a másodikra viszont nem maradtak gumik, szóval kevésbé volt élvezetes, de összességében egészen jó nap volt, jók az érzéseim az autóban ülve. Holnap persze mindent jól össze kell rakni, de jók az érzéseim, ez pedig pozitívum” – fogalmazott a fiatal pilóta, majd arra a kérdésre, hogy jók lehetne-e abban az esetben, ha vasárnap is eső áztatja majd a szuzukai pályát, így felelt: „Igen, jónak tűnik a dolog. A második edzés nagyon-nagyon nehéz volt, a gumiknak már annyi volt, de rengeteg mindent tanulhatunk a mai napból – különösen a versenyre vonatkozóan.”

Leclerc hozzátette, mivel szombatra száraz pályát jósolnak, a magyar idő szerint hajnali 5 órakor esedékes utolsó szabadedzésből a legtöbbet kell kihozniuk.

„Pozitívan alakult a péntek, de majd meglátjuk, mi lesz holnap, hiszen a körülmények sokat fognak változni. A harmadik edzés tehát arról szól majd, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjunk a körülményekhez. Aztán majd meglátjuk, mire leszünk képesek. Az utolsó edzés nagyon fontos lesz – bízom benne, hogy a harmadik edzésen és az időmérőn nagyon hasonlóak lesznek a körülmények, és így tanulhatunk, illetve jól felkészülhetünk az időmérőre.”

A Japán Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint szombaton 8 órától rendezik Szuzukában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!