Leclerc nagyon magabiztos, attól sem tart, hogy hibázik a Ferrari - F1VILÁG.HU

Leclerc nagyon magabiztos, attól sem tart, hogy hibázik a Ferrari

Rendkívül magabiztosan várja a ma délutáni Forma-1-es Olasz Nagydíjat az idei nyolcadik rajtelsőségét megszerző Charles Leclerc. A monacói szerint erős versenytempóval rukkolhatnak elő Monzában, és attól sem tart, hogy csapata, a Ferrari újra elkövet majd egy hibát.

Leclerc az időmérő után elismerte, meglepte, hogy megszerezte a rajtelsőséget a Ferrari hazai pályáján, hiszen arra számítottak, küszködni fognak majd Monzában. Ehhez képest csapattársa, Carlos Sainz is a 3. leggyorsabb volt az időmérőn – igaz, őt motorcsere miatt a mezőny végére sorolták.

„Nagyon-nagyon jó érzés” – mondta a monzai pole megszerzése után Leclerc. „Vasárnap persze be kell fejeznünk, hiszen semmi értelme amúgy a szombati pole-nak. De nagyon kellemes meglepetés ez, ha megnézzük, hogy álltunk – különösen Spában. Nem számítottunk arra, hogy a pole-ért harcolunk itt.”

A monacói versenyző mellől George Russell rajtol majd a mai versenyen, hiszen a mögötte végző Max Verstappent, Carlos Sainzot, Sergio Perezt és Lewis Hamiltont is hátrébb sorolják a rajtrácson.

„Nos, mint mindig, nyilván egy jó rajtra lesz szükségem, aztán majd meglátjuk” – fogalmazott Leclerc, amikor arról kérdezték, mi lesz a feladata vasárnap. „Szerintem a versenytempónk erős, nagyon-nagyon jó érzéseim voltak. Bármi is történik az első körben, szerintem meglesz a tempónk ahhoz, hogy megnyerjük ezt a futamot, szóval megpróbálunk mindent jól összerakni, nem hibázni. Ha sikerül, szerintem jó vasárnapunk lehet.”

Leclerc 2019-ben már nyert egyszer Monzában, elmondása szerint pedig mostanra sokkal érettebb versenyző lett.

„Azt gondolom, az a rengeteg tapasztalat, amit 2019-től mostanáig szereztem, hasznosabb lesz, mint maga a 2019-es élmény. Nagyon-nagyon más versenyző voltam akkor, sokat küszködtem a futamokon akkoriban, most viszont sokkal jobb formában vagyok. Szóval 2019-ben nem voltam annyira magabiztos a verseny előtt. Idén jobb a helyzet, és tényleg nagyon jók voltak az érzéseim sok üzemanyag mellett.”

„Nem lesz könnyű, mert Max rettentően gyors lesz, és fel fog zárkózni, de meggyőződésem, hogy összejöhet.”

A Ferrari versenyzője nem tart attól sem, hogy csapata esetleg újra hibázik a futamon – szerinte ugyanis minden egyes hibából tanulni tudtak idén.

„Azt gondolom, idén minden egyes hibából tanultunk, és megpróbálunk jobbak lenni csapatként. Nem azért, mert itt vagyunk Monzában, és ez fontosabb, mint más versenyeken. Olyan csapattá kell válnunk, mely nem hibázik, bárhová is menjünk. Szóval ez egy különleges hétvége számunkra, de a cél nem az, hogy megváltozzunk. Tiszta és jó futamra lesz szükségünk. Ez lesz a cél, és majd meglátjuk, sikerül-e.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!