Leclerc „nagyon-nagyon nehéz” hétvégére számít Bakuban - F1VILÁG.HU

Leclerc „nagyon-nagyon nehéz” hétvégére számít Bakuban

Nagyon nehéz hétvége vár a Ferrari Forma-1-es csapatára Azerbajdzsánban, Charles Leclerc azonban azt mondja, a maranellói gárda ígéretes elképzelésekkel készül a szezon további részére, és biztos benne, hamarosan képesek lesznek felvenni a versenyt a Red Bull-lal.

Leclerc számára kiábrándítóan indult a 2023-as idény, hiszen az év első három versenyéből kettőt nem tudott befejezni, és mindössze 6 pont szerepel a neve mellett, miközben a Red Bull és Max Verstappen elképesztő magabiztossággal indította az idényt. Azt Leclerc is elismeri, a Ferrari jelenleg nincs az osztrák istálló szintjén, így pontosan tudja, Bakuban is nehéz hétvége vár a csapatra.

„Ha reálisan nézzük a helyzetünket, akkor nincs meg az a teljesítmény nálunk, ami a Red Bullnál” – mondta a Ferrari ifjú versenyzője. „Ami viszont önbizalmat ad nekem a jövőre nézve, hogy tudom, mik a csapat tervei, és mik kerülnek majd fel az autóra. Ez önbizalmat ad a jövőre nézve, mert látom, mi az elképzelés, és mit szeretne Fred [Vasseur] véghez vinni.”

 

„100 százalékig biztos vagyok abban, hogy ez a megfelelő dolog a jövő tekintetében, és hogy ennek köszönhetően képesek leszünk harcolni a Red Bull-lal. A kérdés az, hogy mikor? Erre még nem tudok válaszolni…”

A Forma-1 mezőnye az idei első sprintfutamos hétvégét teljesíti Bakuban, Leclerc pedig azt mondja, ez komoly kihívást jelent majd számukra.

„Ezen a hétvégén arra kell törekednünk, hogy tiszta versenyhétvégénk legyen. Ez egy nagyon-nagyon nehéz hétvége lesz, talán a legnehezebb az idei szezonban. Sprinthétvége vár ránk, mindössze egyetlen szabadedzéssel, aztán jön az időmérő egy utcai pályán, a többhetes szünet után… Nagy kihívás lesz, de várom már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!