Friss hírek

Leclerc nagyon örül a második helyezésnek

A Ferrari Forma-1-es pilótája nagy küzdelemben védte meg a világbajnoki második helyezését Sergio Perezzel szemben. Reméli, hogy jövőre már vb-címért csatázhat.

Óriási küzdelemben szerezte meg a Forma-1-es egyéni világbajnokság második helyezését Charles Leclerc, aki egy gyengébb autóval, ám jobb stratégiával utasította maga mögé nagy riválisát, Sergio Perezt. Leclerc közvetlenül Perez mögül, a harmadik helyről várta a rajtot Abu Dhabiban, ám a jó gumikezelésének és az egykiállásos stratégiájának hála pozícióelőnybe került a mexikóival szemben.

A kétkiállásos stratégiát teljesítő Perez óriási felzárkózást mutatott be a futam záró szakaszában, az utolsó körben már két másodpercen belülre megközelítette Leclerc-t, ám az előzésre már nem volt ideje, így a Ferrari pilótája került ki győztesként kettejük közül. Leclerc fáradtan, de elégedetten adott interjút a leintést követően.

„Az első körtől az utolsóig száztíz százalékon nyomtam. Ez egy tökéletes verseny volt a számunkra. Tudtam, hogy Checót ma csak egy eltérő stratégiával, és a gumikezeléssel győzhetem le, ami ma nagyon jól sikerült. Sikerült összehoznunk az egykiállásos stratégiát, szóval nagyon boldog vagyok.”

Bár az eredmény némi vigaszt nyújthat a Ferrarinak, Leclerc kétségkívül nem ezért a helyezésért szállt harcba idén. Év elején még esélye volt a világbajnoki címre, ezért abban bízik, jövőre is hasonló helyzetben lesz.

„Remélem, hogy jövőre sikerül előre lépnünk, hogy harcban legyünk a világbajnoki címért, de a tavalyi helyzetünket elnézve sokat fejlődtünk, és úgy érzem, a szezon végén bizonyítottunk” – tette hozzá Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc nagyon örül a második helyezésnek
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!