Friss hírek

Leclerc nagyot csatázott csapattársával, de csalódott az eredmény miatt

Élvezte a csapattársával, Carlos Sainzcal megvívott csatát a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon, Charles Leclerc mégis csalódott, mert úgy érzi, sokkal jobb eredményt is elérhetett volna a tempó alapján.

A fiatal versenyző számára nehezen indult a dzsiddai hétvége, hiszen a pénteki második szabadedzésen csúnyán összetörte autóját.

Leclerc ennek ellenére remekelt az időmérőn, és a 4. rajtkockát csípte el, a versenyen viszont nehéz dolga volt, és végül csak a 7. helyen ért célba.

Hirdetés
 

A Ferrari versenyzője a futam nagy részében csapattársával, Sainzcal csatázott.

„Nos, Carlos korábban mögöttem volt, de megelőzött engem, amikor küszködtem az újraindítás utáni első három körben a kemény gumikkal. Utána aztán elég jó volt a tempóm, és két körrel a vége előtt meg tudtam előzni őt. Remek csata volt. Szerintem mindketten élveztük” – mondta a monacói.

„És igen, a tempó erős volt, de csalódott vagyok, mert nagyon-nagyon erős tempónk volt a verseny első szakaszában. Szóval kár, hogy nem tudtuk kihasználni ezt.”

Leclerc azt mondja, főleg a kemény keverékű gumikkal küszködtek a Sergio Perezzel való ütközés után.

„Az újraindítás után nem vállaltunk sok kockázatot, de jött az ütközés Checóval, és több helyet is veszítettünk. Ami nagyon befolyásolta a versenyünket, az az elfékezés volt, amit itt összeszedtem. Nagyon küszködtünk a kemény gumik felmelegítésével, és az újraindítások miatt is pozíciókat veszítettem. A kemény gumikkal kész katasztrófa volt, minden újraindításnál pozíciókat buktam. Ezzel a tempóval visszanyerhettem volna ezeket a helyeket, de végül nyilván nem volt elég, pedig sokkal több potenciál volt bennünk.”  

„Elégedettek vagyunk azzal, ahogy a pénteki baleset után összeszedtük magunkat, szóval kár, hogy csak a 7. helyen végeztünk. A tempó a futam végére visszajött, de ez most egy olyan nap volt, amikor a különböző tényezők megfosztottak minket a jobb eredménytől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!