Leclerc: Nagyszerű emlékeket őrzök Bahreinről - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nagyszerű emlékeket őrzök Bahreinről

Egy 13. hellyel kezdte Forma-1-es pályafutását Ausztráliában az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc. Az ifjú tehetség izgatottan érkezett meg Bahreinbe, ahol tavaly a Forma-2-ben nyerni is tudott.

Ausztráliával ellentétben Leclerc a bahreini aszfaltcsíkot jól ismeri, hiszen 2017-ben már volt lehetősége itt versenyezni a Forma-2-es sorozattal: akkor mindkét versenyen dobogóra állt, az első 3., a másodikon 1. lett.

 

A Sauber versenyzője azt mondja, nagyon várja már a szezon második hétvégét, hiszen úgy érzi, könnyebb dolga lesz, mint Melbourne-ben.

„Azok után, hogy részt vehettem első F1-es versenyemen Melbourne-ben, izgatottan várom a második fordulót, hiszen már ismerősek lesznek azok a folyamatok, melyek egy versenyhétvégén zajlanak” – mondta az ifjú monacói.

„Izgatottan megyek Bahreinbe, jól ismerem a pályát tavalyról, mivel versenyeztem ott a Forma-2-vel, és nagyszerű emlékeim vannak. A legjobb versenyeimet futottam ezen a helyszínen. A pálya igazán érdekes. A hőmérséklet nagyon magas, ami megterhelő a gumik szempontjából.”

„Mindez érdekes stratégiákat generál a degradáció miatt. Majd meglátjuk, mit hoz a verseny!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!