Orosz Nagydíj

Leclerc: Nagyszerű emlékeket őrzök Bahreinről

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber F1 Team fans selfie at Formula One World Championship, Rd1, Australian Grand Prix, Preparations, Melbourne, Australia, Thursday 22 March 2018.

Egy 13. hellyel kezdte Forma-1-es pályafutását Ausztráliában az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc. Az ifjú tehetség izgatottan érkezett meg Bahreinbe, ahol tavaly a Forma-2-ben nyerni is tudott.

Ausztráliával ellentétben Leclerc a bahreini aszfaltcsíkot jól ismeri, hiszen 2017-ben már volt lehetősége itt versenyezni a Forma-2-es sorozattal: akkor mindkét versenyen dobogóra állt, az első 3., a másodikon 1. lett.

A Sauber versenyzője azt mondja, nagyon várja már a szezon második hétvégét, hiszen úgy érzi, könnyebb dolga lesz, mint Melbourne-ben.

„Azok után, hogy részt vehettem első F1-es versenyemen Melbourne-ben, izgatottan várom a második fordulót, hiszen már ismerősek lesznek azok a folyamatok, melyek egy versenyhétvégén zajlanak” – mondta az ifjú monacói.

„Izgatottan megyek Bahreinbe, jól ismerem a pályát tavalyról, mivel versenyeztem ott a Forma-2-vel, és nagyszerű emlékeim vannak. A legjobb versenyeimet futottam ezen a helyszínen. A pálya igazán érdekes. A hőmérséklet nagyon magas, ami megterhelő a gumik szempontjából.”

„Mindez érdekes stratégiákat generál a degradáció miatt. Majd meglátjuk, mit hoz a verseny!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS