Friss hírek

Leclerc: Nagyszerű volt Vettellel, kihívás lesz Sainzcal

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője sajnálja, hogy egyetlen pontot sem sikerült a csapat számára szerezniük a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, miután csak a 13. és 14. pozíciókban fejezték be a versenyt.

Leclerc a közepes keverékekkel rajtolt, azonban a biztonsági autós periódus alatt – a többiekkel ellentétben – nem jött be a bokszba kerékcserére, erre csak a 22. körben került sor. 

A monacói pilóta szerint azonban ezen semmi nem múlt, nem biztos, hogy jobb eredményt értek volna el egy korábbi kiállással. 

„Nem tudom, hol voltunk, amikor a biztonsági autó a pályára jött, de nem gondolom, hogy nagy különbség lett volna, ha kijövünk a bokszba” – mondta. „Nem sokkal változott volna az eredmény. Kár, hogy a szezont így fejeztük be, mert ez egy nagyon-nagyon nehéz év volt számunkra.”

Leclerc elmondta, ami a szezont illeti, saját teljesítményével elégedett, annak ellenére, hogy a Ferrari gyengén szerepelt idén. 

„Összességében elmondhatom, hogy a saját teljesítményemnek nagyon örülök. Idén vállaltam néhány kockázatot, és ezek kifizetődőek voltak. Nem gondolom, hogy sokkal több lehetséges lett volna.”

Leclerc és Vettel utolsó közös ferraris versenyüket teljesítették Abu Dhabiban, így a monacói természetesen csapattársáról is szólt néhány szót, valamint hozzátette, várja a közös munkát új versenytársával, Carlos Sainzcal is. 

„Nagyszerű volt két évet mellette versenyezni, ő egy szuper srác és egy kiváló versenyző. Mindig vezetett és segített nekem, hogy javíthassak a teljesítményemen.”

„Carlosnak nagyon örülök, nagyszerű lehetőség számára, mert idén megmutatta, hogy a versenyeken nagyon következetes teljesítményt tud nyújtani. Ő kihívást jelent majd számomra, amit már most várok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!