Leclerc: Nehéz a Mercedes szintjére kerülni - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nehéz a Mercedes szintjére kerülni

HIRDETÉS
Nem vár csodát a hétvégi Osztrák Nagydíjtól a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc.
SPIELBERG,AUSTRIA,27.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview, press conference. Image shows Charles Leclerc (MON/ Ferrari).  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1ZSAJ9X9D1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A maranellói gárda jelentősen elmaradt a Mercedestől a múlt hétvégi Francia Nagydíjon, erre a hétvére pedig további fejlesztésekkel készül. A csapat célja, hogy valamilyen úton-módon megközelítsék riválisaikat, ez azonban nem lesz egyszerű feladat.

Az idei bajnokságból 13 verseny van még hátra, Ferrari lemaradása pedig 140 pont a bajnoki összetettben. Leclerc mindazonáltal azt mondja, nem mondtak még le az idei évről.

„Nos, mi egészen a végsőkig hiszünk benne, természetesen”  mondta a monacói tehetség újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy elég nagy a hátrányunk, és nehéz lesz felzárkózni. De nem adjuk fel, amíg matematikailag esélyünk van. Szóval beleadunk mindent. De természetesen a lemaradásunk jelentős.”

Amikor a 21 esztendős pilótát arról faggatták, a Red Bull Ringen lehet-e esélyük a Mercedesekkel szemben, meglehetősen pesszimistán fogalmazott.

„Jelenleg elég nehéz a helyzet. Nagyon-nagyon gyorsnak tűnnek. A Paul Ricardon hihetetlenül gyorsak voltak, főleg a versenytempót tekintve. Szerintem mi inkább magunkra fókuszálunk, próbáljuk a lehető legjobbat nyújtani. De őszintén szólva nehéz az ő szintjükön lenni.”

A Ferrari versenyzője egyébként a maga részéről is igyekszik folyamatosan javulni – főleg az időmérőkön, azok ugyanis a szezon első felében nem alakultak tökéletesen számára.

„Összességében a beállításokhoz való hozzáálláson igyekeztem változtatni, próbálom megjósolni, miképp javul a pálya állapota” – magyarázta.

„Bizonyos helyszíneken nagyon a fejlődés, mint más pályákon, és szerintem a legtöbbször, amikor nagyon sokat javul az aszfalt állapota, nem voltam a legjobb pozícióban a Q3-ra. A Q1-ben egészen jónak éreztem a dolgot, a Q2-ben viszont rosszabb lett a helyzet, a Q3-ban pedig még inkább.”

Hirdetés

„Szóval próbáltam egy kicsit kielemezni a helyzetet, igyekeztem megérteni, mit kell tennem ahhoz a Q1-ben, hogy olyan autóm legyen a Q3-ban, amilyet szeretnék, és működött.”

Az F1VILÁG.HU csapata a helyszínről számol be az Osztrák Nagydíj eseményeiről, így érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni weboldalunkat. Extra tartalmakért pedig bátran látogasd Facebook-oldalunkat, illetve természetesen az Instagramon is megtalálsz bennünket!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!