Leclerc: Nehéz elképzelni, hogy tudunk ennél rosszabbak lenni... - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nehéz elképzelni, hogy tudunk ennél rosszabbak lenni…

Az időmérős problémák után a bokszutcából volt kénytelen rajtolni Barcelonában Charles Leclerc, a monacói versenyző pedig végül nem tudta beverekedni magát a pontszerzők közé.

A Ferrari versenyzője abban bízott, sikerül majd átverekednie magát a mezőnyön, és legalább néhány pontot begyűjthet azok után, hogy szombati műszaki problémák merültek fel versenyautójával. A Scuderia versenytempója viszont ezúttal sem volt az igazi, ráadásul Leclerc szerint az SF-23-as megint teljesen kiszámíthatatlanul viselkedett – legalábbis a gumikezelés tekintetében. A 25 esztendős versenyző végül a 11. helyen ért célba.

„Rengeteg a tennivalónk” – kezdte a vasárnapi futam értékelését a monacói versenyző. „Nagyon furcsa, és nagyon nehéz megérteni a dolgokat, mert az első garnitúra kemény keveréken rettentő rossz volt az autó, egyáltalán nem volt tapadása, főleg az elejének. Nagyon-nagyon rossz volt. Aztán jött a második etap, szintén a kemény keverékkel, és minden rendben volt. Miközben pontosan ugyanazt csinálta az ember – mégis teljesen más volt.”

„Szerencsére sokkal kevesebb problémánk volt, mint az időmérőn, az autó nagyjából úgy teljesített, ahogy vártuk, bár a gumikkal továbbra is küszködtünk. Főleg az első etapban.”

Leclerc abban bízik, a folytatásban nem lesznek rosszabb helyzetben, és sikerül javítaniuk a teljesítményen.

„Elnézve a hétvégénket, nehezen tudom elképzelni, hogy ennél rosszabbak legyünk. De a cél az, hogy jobbak legyünk.”

Leclerc idén harmadszor nem tudott pontot szerezni, korábban Ausztráliában baleset, Bahreinben pedig technikai probléma miatt kiesett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!