Leclerc: Nehéz lesz, de minden adott ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nehéz lesz, de minden adott ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot!

HIRDETÉS
Charles Leclerc szerint minden adott ahhoz, hogy a Ferrari idén megnyerje a Forma-1-es világbajnokságot, ám ehhez természetesen az szükséges, hogy a szezon második felében ne legyenek olyan megbízhatósági problémáik, mint az idény elején.
Charles Leclerc of Monaco seen during the Formula1 Rolex Grand Prix of Austria at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 10, 2022. // Joerg Mitter / Red Bull Content Pool // SI202207100613 // Usage for editorial use only //

A monacói versenyző jelenleg 80 ponttal van lemaradva a tabellán a listavezető Max Verstappentől, míg a Ferrari hátránya 93 pont a Red Bull-lal szemben. Bár a Ferrari idei, F1-75-ös kódjelű versenyautójának tempójával alapvetően nincsenek problémák, a megbízhatóság bizony hagy némi kívánnivalót maga után, emellett pedig a csapat, illetve maga Leclerc is követett el hibákat, amik miatt értékes pontokat veszítettek.

A Ferrari utoljára Kimi Räikkönen révén szerzett egyéni világbajnoki címet még 2007-ben, a konstruktőri címet pedig 2008-ban tudták bezsebelni. 13 szezon telt tehát el azóta, hogy a csapat bajnoki trófeát nyert a Forma-1-ben, ez az istálló történetének második leghosszabb cím nélküli időszaka. Korábban az 1983-as konstruktőri diadal után csak 1999-ben tudták újra megszerezni a legjobb csapatnak járó elismerést, Jody Sheckter 1979-es egyéni címe után pedig 21 évre volt szüksége a Ferrarinak ahhoz, hogy Michael Schumacher révén 2000-ben újra elhódítsa a világbajnoki trófeát.

Leclerc azt mondja, őt nem foglalkoztatja ez a gondolat, szerinte a Ferrari óriásit lépett előre az elmúlt évekhez képest, és úgy érzi, minden adott a győzelemhez.

„Nem gondolkodom ezen. Még ha a Ferrari a 2000-es évek Ferrarija is maradt, ez a csapat nagyon más, és más helyzetben vagyunk most” – mondta a fiatal pilóta. „Az elmúlt néhány év nagyon nehéz volt számunkra. Tavalyhoz képest pedig idén hihetetlen lépést tettünk azzal, hogy a győzelmekért harcolunk, és nyilvánvalóan a cél az marad, hogy világbajnokok legyünk.”

„És számomra is ugyanez maradt a cél, habár most már nehezebb dolgom lesz. De nem lett több a nyomás azért, mert ennyi év eltelt, és nem sikerült nyernünk.”

„Úgy gondolom, az alapok most adottak ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, csupán mindent össze kell raknunk. A megbízhatóság idén problémát jelent, ami miatt rengeteg pontot veszítettünk, és most innen próbálunk visszakapaszkodni. Remélhetőleg nem lesznek ilyen jellegű gondjaink az év hátralévő részében, és még elérhetjük a célunkat. De én továbbra is pozitívan gondolkodom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!