Költségplafon-ügy

Leclerc: Nehéz lesz, de minden adott ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot!

Charles Leclerc szerint minden adott ahhoz, hogy a Ferrari idén megnyerje a Forma-1-es világbajnokságot, ám ehhez természetesen az szükséges, hogy a szezon második felében ne legyenek olyan megbízhatósági problémáik, mint az idény elején.

A monacói versenyző jelenleg 80 ponttal van lemaradva a tabellán a listavezető Max Verstappentől, míg a Ferrari hátránya 93 pont a Red Bull-lal szemben. Bár a Ferrari idei, F1-75-ös kódjelű versenyautójának tempójával alapvetően nincsenek problémák, a megbízhatóság bizony hagy némi kívánnivalót maga után, emellett pedig a csapat, illetve maga Leclerc is követett el hibákat, amik miatt értékes pontokat veszítettek.

A Ferrari utoljára Kimi Räikkönen révén szerzett egyéni világbajnoki címet még 2007-ben, a konstruktőri címet pedig 2008-ban tudták bezsebelni. 13 szezon telt tehát el azóta, hogy a csapat bajnoki trófeát nyert a Forma-1-ben, ez az istálló történetének második leghosszabb cím nélküli időszaka. Korábban az 1983-as konstruktőri diadal után csak 1999-ben tudták újra megszerezni a legjobb csapatnak járó elismerést, Jody Sheckter 1979-es egyéni címe után pedig 21 évre volt szüksége a Ferrarinak ahhoz, hogy Michael Schumacher révén 2000-ben újra elhódítsa a világbajnoki trófeát.

Leclerc azt mondja, őt nem foglalkoztatja ez a gondolat, szerinte a Ferrari óriásit lépett előre az elmúlt évekhez képest, és úgy érzi, minden adott a győzelemhez.

„Nem gondolkodom ezen. Még ha a Ferrari a 2000-es évek Ferrarija is maradt, ez a csapat nagyon más, és más helyzetben vagyunk most” – mondta a fiatal pilóta. „Az elmúlt néhány év nagyon nehéz volt számunkra. Tavalyhoz képest pedig idén hihetetlen lépést tettünk azzal, hogy a győzelmekért harcolunk, és nyilvánvalóan a cél az marad, hogy világbajnokok legyünk.”

„És számomra is ugyanez maradt a cél, habár most már nehezebb dolgom lesz. De nem lett több a nyomás azért, mert ennyi év eltelt, és nem sikerült nyernünk.”

„Úgy gondolom, az alapok most adottak ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, csupán mindent össze kell raknunk. A megbízhatóság idén problémát jelent, ami miatt rengeteg pontot veszítettünk, és most innen próbálunk visszakapaszkodni. Remélhetőleg nem lesznek ilyen jellegű gondjaink az év hátralévő részében, és még elérhetjük a célunkat. De én továbbra is pozitívan gondolkodom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Nehéz lesz, de minden adott ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot!
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!