Friss hírek

Leclerc: Nehéz lesz hátul tartani Hamiltont és Verstappent

Nem kerget illúziókat Charles Leclerc, a Ferrari fiatal pilótája pontosan tudja, nagyon nehéz lesz maga mögött tartania a vasárnapi Azeri Nagydíjon Lewis Hamiltont és Max Verstappent.

A monacói versenyző meglepetésszerű rajtelsőséget szerzett a bakui időmérő edzésen – két héttel azután, hogy Monte-Carlóban ugyancsak a leggyorsabb volt az időmérőn.

Akkor azonban Leclerc aggódva várta a futamot, hiszen a kvalifikáció végén összetörte autóját. Aggodalma pedig nem is volt alaptalan: végül a baleset következtében keletkezett féltengely-sérülés miatt nem tudott elrajtolni hazai versenyén.

A bakui versenyt Leclerc már nyugodtabban várja, de tudja, nagyon nehéz dolga lesz.

„Monacóban kicsit jobban aggódtam az időmérő után. Most jól aludtam, és készen állok a mai versenyre” – mondta a Ferrari pilótája.

„Nem lesz könnyű, mert itt jóval könnyebb előzni, mint Monacóban, de mindent beleadunk majd.”

„Rengeteg munkába került, hogy itt legyünk, a csapat pedig a 2020-as küszködés óta lenyűgözően dolgozott Maranellóban, és a pálya szélén is.”

„De el kell mondanom, hogy mindannyiunk számára meglepetés volt, hogy ennyire versenyképesek tudtunk lenni az időmérőn. Persze kellemes meglepetés! És remélhetőleg hasonló meglepetésben lesz részünk a mai versenyen is.”

Leclerc kifejtette, a győzelemért fog harcolni ma, de nehéz lesz maga mögött tartania Hamiltont és Verstappent.

„Igen, velük harcolunk ma, ugyanakkor nem gondolom, hogy már az ő szintjükön vagyunk – ha megnézzük az egész szezon képét. Nem velük harcolunk közvetlenül.”

„Győzni akarok, és a győzelemért fogok hajtani ma, ugyanakkor viszont megvan legfőbb riválisunk, a McLaren, ezt pedig nem szabad elfelejtenünk. Megpróbáljuk a lehető legjobb versenyt futni, de nehéz lesz magunk mögött tartani őket.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!