Friss hírek

Leclerc: Nehéz lesz visszatérni Spába a tavalyi tragédia után

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, nehéz lesz számára visszatérni a Belga Nagydíj helyszínére, Spa-Francorchamps-ba. Hiába nyerte meg az egy évvel ezelőtti futamot, a hétvégét beárnyékolta jó barátja, Anthoine Hubert tragédiája.

Hubert még a 2019-es Forma-2-es főversenyen egy hatalmas baleset következtében veszítette életét. Leclerc és az F1-es mezőny több tagja is jól ismerte a fiatal francia pilótát, hiszen az alsóbb kategóriákban együtt bontogatták szárnyaikat.

Leclerc a Ferrari színeiben a baleset másnapján megszerezte első győzelmét a Forma-1-ben – melyet természetesen Hubert emlékének ajánlott.

„A Spa-Francorchamps-i pálya különleges helyet foglal el a szívemben” – mondta a minap a monacói tehetség.

„Habár itt szereztem első F1-es győzelmemet, tavaly itt veszítettük el barátunkat, Anthoine-t is. Nehéz lesz visszatérni erre a pályára, és gondolatban egész hétvégén velünk lesz.”

Hubert elvesztése mélyen érintette Pierre Gaslyt is, aki fiatalként együtt lakott az elhunyt francia pilótával.

„A Belgiumba való visszatérés egy szomorú pillanat is lesz idén, hiszen 1 éve, hogy Anthoine életét veszítette egy tragikus balesetben a spái F2-es versenyen” – nyilatkozta az AlphaTauri versenyzője.

„7 éves korom óta ismertem őt, még a gokartos időkből, amikor is egy iskolába jártunk a francia motorsport-szövetség által. 13 és 19 éves korom között egy apartmanban laktunk 6 évig. A paddockban szerintem mindenki időt szán majd arra, hogy gondoljon rá.”

A Forma-1-es mezőnyből Carlos Sainz is említést tett Hubert-ről: „Spába érkezvén emlékezni fogunk Anthoine-ra is, aki sajnálatos módon itt hunyt el tavaly.”

„Egy izgalmas fiatal tehetség volt, akit túl korán vettek el tőlünk, és mindig emlékezni fogunk rá, bárhol is versenyzünk – de különösképp Spában.”

Lando Norris hozzátette: „Az egész közösséget sokkolta és elszomorította az, ami történt, és idén újra velünk lesz majd gondolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!