Leclerc: Nehéz nap, a teljesítmény viszont biztató! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nehéz nap, a teljesítmény viszont biztató!

Nehezen alakult Charles Leclerc számára a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj nyitónapja, a Ferrari versenyzője azonban azt reméli, az utolsó edzésen be tudják pótolni mindazt, amit a pénteki problémák miatt nem tudtak elvégezni eddig.

A Ferrari ugyan a leggyorsabb volt a szingapúri nyitónapon, a 2. helyen végző Leclerc azonban csupán 13 körig jutott a második tréningen, miután problémák támadtak versenyautójával, ami miatt rengeteg időt volt kénytelen a garázsban tölteni. Ez természetesen nem ideális – főleg egy utcai pályán –, Leclerc azonban a teljesítményt látva bizakodóan várja a folytatást.

„A teljesítményt tekintve pozitív nap volt, a megtett körök számát tekintve viszont nagyon nehéz” – mondta a Ferrari ifjú versenyzője. „Elég sok gondunk akadt, és nem sokat tudtunk körözni. A harmadik edzésen tehát be kell majd pótolnunk.”

 

„Viszont úgy tűnik, a teljesítmény jó, ez pedig jó dolog, de muszáj lesz megtennünk egy lépést szombatra. Remélhetőleg többet tudok majd körözni az utolsó edzésen, hogy jól felkészüljek az időmérőre.”

Arra a kérdésre, hogy mekkora gondot okoz az, hogy nem tudott sokat körözni a második edzésen, Leclerc így válaszolt: „Soha nem ideális, ha az ember nem tud eleget körözni egy utcai pályán. Hiszen minél több kört teszel meg, annál gyorsabb leszel. De nem aggódom túlzottan, egyszerűen csak nem volt valami jó napunk. Biztos vagyok benne, hogy a harmadik edzés simábban megy majd, és be tudjuk pótolni azt, amiről ma lecsúsztunk. Az egyetlen gond igazából az, hogy nem igazán teljesítettünk hosszú etapokat. Az időmérő viszont fontos, és meggyőződésem, hogy erősek leszünk.”

A Ferrari elég sokat változtatott Leclerc autójának beállításain a nyitóedzés után, Leclerc pedig úgy érzi, jó irányba indultak el.

„Ami az egykörös tempót illeti, elég erősek vagyunk, de majd meglátjuk, milyen a versenytempó – fogalmam sincs! A második edzés előtt jó irányba indultunk el, és ahogy mondtam, remélem, sikerül újabb lépést megtennünk szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Nehéz nap, a teljesítmény viszont biztató!
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!