Leclerc: Nehéz szezon vár a Ferrarira - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nehéz szezon vár a Ferrarira

Nehéz szezon vár 2021-ben a Ferrari Forma-1-es csapatára annak ellenére, hogy az olasz istálló nagyot lépett előre versenyautójával – mondja Charles Leclerc.

A maranellóiak tavaly a 6. helyen zárták az összetett pontversenyt, és bár természetesen igyekeztek javulni minden téren, az istálló nem számít győzelmekre és világbajnoki címre 2021-ben.

Leclerc azt mondja, nehéz szezon vár rájuk, ő azonban motivált, szeretne túlteljesíteni idén.

„Tudom, hogyha reálisan akarom látni a helyzetünket, akkor ez egy újabb nehéz szezonnak ígérkezik” – mondta a monacói versenyző még csütörtökön. „De ez nem változtat semmin a motivációmon.”

„Ha egy olyan autót kapok, mellyel kapcsolatban azt érzem, hogy a 6. hely a legjobb, amit elérhetünk vele – nem azt mondom, hogy ez lesz a helyzet idén, csak egy példa –, akkor rendkívül motivált leszek abban, hogy meglegyen a 3., 2., vagy 1. hely.”

„Szóval bármit is várjanak tőlünk, én mindig megtalálom a motivációt arra, hogy felülmúljam ezeket a várakozásokat – én így állok hozzá ehhez a szezonhoz.”

„Amennyire csak lehet, készen állunk. Csak 3 tesztnap volt, ami sokkal kevesebb, mint korábban, de szerintem elvégeztünk mindent, amit szerettünk volna. Szóval szerintem jól sikerült a felkészülés.”

A Ferrari versenyzője úgy érzi, a csapatnak sikerült előrelépéseket tennie versenyautójával.

„Az időmérőig várnunk kell, hogy lássuk, mekkorát fejlődtünk. De az egyensúly, az autó viselkedése a kanyarok bizonyos részein – a bejárattól a kijáratig – szerintem jobb lett. Szóval egy kicsit könnyebb vezetni, és ez már jó.”

„Voltak pozitív jelek, de még nehéz megítélni addig, amíg bele nem adunk mindent az időmérőn.”

A Bahreini Nagydíj első szabadedzését Leclerc az 5. helyen zárta, míg csapattársa, Carlos Sainz 8. lett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!