Leclerc-nek lövése sincs, miért volt ilyen gyenge az időmérőn - F1VILÁG.HU

Leclerc-nek lövése sincs, miért volt ilyen gyenge az időmérőn

HIRDETÉS
Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Katari Nagydíj időmérő edzésén Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője pedig egyelőre sötétben tapogatózik azzal kapcsolatban, hogy miért nem tudott bejutni a top 10-be szombaton.
GP QATAR F1/2021 - VENERDÌ 19/11/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc nem jutott be a Q3-ba a kvalifikáción, így a vasárnapi versenyt csak a 13. helyről kezdheti meg.

A Ferrari versenyzője újságíróknak nyilatkozva a kvalifikáció után elárulta, „fogalma sincs”, mi történt az időmérőn, de nagyon küszködött a tapadással.

„Általában elég jó vagyok abban, hogy megértsem, mi nem működik, főleg egy időmérős körön, ami az egyik erősségem. Ez viszont most nagyon furcsa” – mondta a monacói versenyző.

„Egyszerűen egyik gumiból sem jött a tapadás. Nem arról van szó, hogy az egyensúllyal volt probléma, vagy ilyesmi. Egyszerűen mind a négy kerékkel küszködtem a tapadással.”

„Szóval meg kell néznünk, hogy van-e valami furcsaság ebben, vagy sem. Ha nincs semmi, akkor örömmel kiderítem, mit csináltam rosszul. Majd meglátjuk.”

Leclerc kifejtette, a harmadik szabadedzésen semmiféle problémát nem tapasztalt, az időmérőn azonban „5-6 tizedet” veszített a pálya első szektorában.

„Fogalmam sincs, miért. Úgy éreztem, a gumik a határon vannak. Nem tudom, lehet, hogy nem sikerült megfelelő tartományba hozni az autót vagy a gumikat a kör előtt. Fogalmam sincs most, de muszáj lesz magyarázatot találni.”

„Nagyon összezavarodtam, amikor meghallottam az 1 másodperces lemaradást a rádión. Meggyőződésem, hogy valami rosszul alakult ezen az időmérőn. Nyilvánvaló, hiszen 1 másodperces hátrányban voltam az első Q2-es etapban. Ez elég nagy, és nincs rá magyarázatom.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár a vasárnapi versenytől, Leclerc hozzátette: „Szerintem bármi lehetséges. Szabadon választhatunk gumit, ez remélhetőleg előnyt jelent majd számunkra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc-nek lövése sincs, miért volt ilyen gyenge az időmérőn
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!