Friss hírek

Leclerc-nek még szombaton is fájdalmai voltak a baleset miatt

Szinte becsukta a szemét pénteki balesetének helyszínén a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén Charles Leclerc. A Ferrari versenyzője remekelt szombaton, és a 4. rajtkockát csípte el.

Leclerc még a pénteki második szabadedzésen csapta falnak versenyautóját: a baleset elég nagy erejű volt, autója pedig csúnyán összetört.

A Ferrari szerelői hosszú órákon át dolgoztak rajta, munkájukat pedig szombaton siker koronázta, hiszen Leclerc egy remek időmérő után a 4. helyről rajtolhat a mai versenyen.

„Sokkal jobb volt a helyzet, mint pénteken, kétlem, hogy ennél az eredménynél többet várhattunk volna” – mondta a monacói versenyző.

„A köröm nagyon-nagyon jó volt, tényleg teljesen a határon autóztam. A 22-es kanyarban szinte becsuktam a szemem a gyorskörömben, és működött. Tényleg egy nagyon-nagyon jó kör volt, és igazán örülök, hogy a 4. helyről rajtolhatok.”

„Hogy becsuktam a szemem, persze csak egy kifejezés! Biztos vagyok benne, hogy nyitva voltak a szemeim! De igen, megcsúszott alattam az autó hátulja, és tényleg azt gondoltam, hogy ugyanúgy végzem majd, mint pénteken. Ezúttal viszont a pályán tudtam tartani az autót, aminek nagyon örülök.”

Leclerc néhány szóban beszélt a pénteki balesetről is: azt mondta, a nagy erejű becsapódás miatt még szombaton is voltak fájdalmai.

„Nagyon csúnyának tűnt, és érzésre is nagyon-nagyon rossz volt” – magyarázta a Ferrari pilótája.

„Először a hátuljával csapódtam be, a hátulja nyelt el minden energiát, szóval őrület, hogy a motornak nem lett semmi baja. A kasztni később csapódott be, kisebb erőhatások érték, de elég nagy ütés volt azért. A lábam és a fejem fájt másnap reggel, de semmi komoly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!