Leclerc-nek motorgondjai voltak a silverstone-i nyitónapon - F1VILÁG.HU

Leclerc-nek motorgondjai voltak a silverstone-i nyitónapon

Kisebb motorgondokkal küszködött a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki nyitónapján Charles Leclerc, ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy csak az 5. helyen zárta a második silverstone-i szabadedzést.
GP GRAN BRETAGNA F1/2022 - VENERDI’ 01/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc-nek idén már bőven okoztak problémát a Ferrari erőforrásával kapcsolatos gondok, és hiába cseréltek ki minden komponenst az elmúlt időszakban, úgy tűnik, még mindig tud fejtörést okozni a csapat mérnökeinek az idei V6-os. A monacói pilóta elárulta, voltak kisebb gondjaik, ám remélhetőleg a mai időmérőre meg tudják oldani ezeket.

„Nehéz nap volt. Az első edzésen nem sok adatot gyűjtöttünk az időjárás miatt, a második gyakorláson pedig volt némi problémám, szóval remélhetőleg szombaton tisztább napunk lesz” – mondta a monacói versenyző.

„Nem tudom, hogy a rádióüzeneteimet bejátszották-e a közvetítésbe, de összességében volt néhány erőforrással kapcsolatos dolog, ami megnehezítette a vezetést. De rendben van. Inkább kisebb beállításokról van szó, mint problémákról, szóval változtatni fogunk rajtuk szombatra.”

Arra a kérdésre, hogy a motorgondok hozzájárultak-e ahhoz, hogy nem tudott jobb kört futni a lágy gumikon, Leclerc így felelt: „Igen. A lágyakkal valamiért megint nagyon-nagyon trükkös volt. Nem éreztem annyira jónak az autót rajtuk, mint a közepes keverékkel, és voltak ezek a kisebb problémák is, amiket nem volt könnyű kezelni.”

Leclerc mindazonáltal optimistán várja a folytatást, szerinte ugyanis a Ferrari F1-75-ös autója ütőképes Silverstone-ban.

„Összességében szerintem a teljesítmény megvan az autóban, ez pedig pozitívum, szóval remélhetőleg szombaton sikerült mindent jól összerakni, és remek napunk lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!