Friss hírek

Leclerc-nek tetszene, ha fordított pályán versenyeznének

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nagyon jó ötletnek tartja azt, hogy bizonyos pályákon fordított versenyeket fussanak az idei szezonban.

A silverstone-i versenypálya ügyvezetője, Stuart Pringle korábban elmondta, nyitott volt arra az ötletre, hogy ha szükséges, fordított versenyt is teljesítsenek a pályájukon

Leclerc szerdán online sajtótájékoztatóján elmondta, ő lelkes lett, amikor meghallotta ezt a felvetést. 

„Láttam valamit arról, hogy fordított irányú versenyeket csinálnának. Ez nagyon-nagyon király lenne, jó volna. Mindannyian újra felfedeznénk a pályát, és az autók szempontjából is teljesen más lenne. Szóval ez egy érdekes ötlet.”

Leclerc elmondta, az ötlet számára nem teljesen újdonság, hiszen a gokartos időkben gyakran versenyeztek fordított versenypályán. 

„Szerintem a nulláról kellene újratanulni a pályát. A gokartos időkben csináltam ezt, hogy vezettünk a pályán az egyik irányban, aztán a másikban. Tapasztalataim szerint ilyenkor egy teljesen új vonalvezetést tanulsz meg, és olyan, mintha egy új pályán versenyeznél. Szóval izgalmassá tenné a dolgokat, mert a pilóták, akik nagyobb tapasztalattal bírnak, kevesebbet fognak tudni erről az új aszfaltcsíkról.”

„De ez nem változtatná meg jelentősen a dolgokat. Úgy gondolom, akkor is Lewis Hamilton lenne a favorit. De szerintem izgalmas lenne, ha egy olyan pályát, mint Silverstone, visszafelé teljesítenénk, hogy olyan gyorsan érkeznénk meg a Becketts kanyarba… Úgy gondolom, nagyon izgalmas lesz.”

Egyébként meglehetősen kicsi az esély arra, hogy a fordított vonalvezetést bevetik Silverstone-ban, ez ugyanis a pálya átépítésével is járna. Ennek ellenére van esély arra, hogy egy helyszínen több futamot is rendezzenek. 

A Ferrari monacói pilótája szerint ezzel néhány csapat előnyre tehetne szert. 

Az igazságosságot lehet vitatni. De a jelenlegi helyzetre tekintettel kell lenni, és a lehető legtöbbet kihozni belőle.”

„Ha ez úgy lehetséges, hogy kétszer versenyzünk egy pályán, akkor azt hiszem, meg kell néznünk ezt a lehetőséget, hogy a lehető legtöbb versenyt teljesítsük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!