Leclerc-nek tetszene, ha fordított pályán versenyeznének

TEST T2 BARCELLONA 2020 - MERCOLEDÌ 26/02/2020 Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nagyon jó ötletnek tartja azt, hogy bizonyos pályákon fordított versenyeket fussanak az idei szezonban.

A silverstone-i versenypálya ügyvezetője, Stuart Pringle korábban elmondta, nyitott volt arra az ötletre, hogy ha szükséges, fordított versenyt is teljesítsenek a pályájukon

Leclerc szerdán online sajtótájékoztatóján elmondta, ő lelkes lett, amikor meghallotta ezt a felvetést. 

„Láttam valamit arról, hogy fordított irányú versenyeket csinálnának. Ez nagyon-nagyon király lenne, jó volna. Mindannyian újra felfedeznénk a pályát, és az autók szempontjából is teljesen más lenne. Szóval ez egy érdekes ötlet.”

Leclerc elmondta, az ötlet számára nem teljesen újdonság, hiszen a gokartos időkben gyakran versenyeztek fordított versenypályán. 

„Szerintem a nulláról kellene újratanulni a pályát. A gokartos időkben csináltam ezt, hogy vezettünk a pályán az egyik irányban, aztán a másikban. Tapasztalataim szerint ilyenkor egy teljesen új vonalvezetést tanulsz meg, és olyan, mintha egy új pályán versenyeznél. Szóval izgalmassá tenné a dolgokat, mert a pilóták, akik nagyobb tapasztalattal bírnak, kevesebbet fognak tudni erről az új aszfaltcsíkról.”

„De ez nem változtatná meg jelentősen a dolgokat. Úgy gondolom, akkor is Lewis Hamilton lenne a favorit. De szerintem izgalmas lenne, ha egy olyan pályát, mint Silverstone, visszafelé teljesítenénk, hogy olyan gyorsan érkeznénk meg a Becketts kanyarba… Úgy gondolom, nagyon izgalmas lesz.”

Egyébként meglehetősen kicsi az esély arra, hogy a fordított vonalvezetést bevetik Silverstone-ban, ez ugyanis a pálya átépítésével is járna. Ennek ellenére van esély arra, hogy egy helyszínen több futamot is rendezzenek. 

A Ferrari monacói pilótája szerint ezzel néhány csapat előnyre tehetne szert. 

Az igazságosságot lehet vitatni. De a jelenlegi helyzetre tekintettel kell lenni, és a lehető legtöbbet kihozni belőle.”

„Ha ez úgy lehetséges, hogy kétszer versenyzünk egy pályán, akkor azt hiszem, meg kell néznünk ezt a lehetőséget, hogy a lehető legtöbb versenyt teljesítsük.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS