Leclerc: Nekem a harmadik helyezés nem elég - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nekem a harmadik helyezés nem elég

Bár a Ferrari Azeri Nagydíjon elért eredményének örül, Charles Leclerc kihangsúlyozta: nyerni akar a Forma-1-ben, nem második-harmadik helyeket szerezni.

Az idei Forma-1-es szezonja első dobogós helyezését szerezte meg Charles Leclerc a hétvégi Azeri Nagydíjon, ahol nagy meglepetésre a pole-pozíciót is sikerült megszereznie. Bár a mögötte felsorakozó Red Bullok ellen versenytávon vajmi esélye sem volt, az eredménynek örül – különösen azt figyelembe véve, hogy az első három futamhétvégén mindössze hat pontot sikerült gyűjtenie.

„Nyerni jöttem, a második-harmadik helyezés nekem nem elég. A szezon elejéhez képest, amely során három verseny alatt hat pontot gyűjtöttünk, ez egy jobb hétvége volt. Semmilyen problémánk nem akadt, gondmentes hétvégénk volt. Visszanézve minden egyes etapból kihoztuk a maximumot, emiatt pedig örülnünk kell. Másrészt azonban további munka vár ránk.”

 

Bár a Ferrari Bakuban villant egyet, Leclerc szerint nem bízhatják el magukat. Érzése szerint nagy veszélyt jelent rájuk nézve az Aston Martin, amiről egyébként Fernando Alonso is szót ejtett.

„Szerintem az Aston Martin gyorsabb nálunk, és versenytávon jobb autóval bír. A Red Bull versenytempó tekintetében még jobban áll, ezért ezen a területen kell a legtöbbet fejlődnünk. Időmérő edzésen, a gumikat jobban igénybe véve, nagyobb kockázatot vállalva sikerült két pole-pozíciót szereznünk, de 51 körös távon lehetetlen a helyzet” – utalt a Ferrari Red Bull-lal szembeni lemaradására.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Nekem a harmadik helyezés nem elég
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!