Friss hírek

Leclerc: Nem akartunk Albon mögé kerülni

A pole pozícióból rajtolva csak a 4. helyen ért célba a Mexikói Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc. A maranellóiak alulmaradtak a Mercedesszel szemben a vasárnapi versenyen, a kétkiállásos taktika hatástalannak bizonyult az ezüstnyilak stratégiájával szemben.

A Ferrari magabiztosan vághatott neki a vasárnapi versenynek, hiszen Max Verstappen hátrasorolása után autói az első sorból várhatták a piros lámpák kialvását.

A futam első etapja az olaszok tervei szerint alakult: Leclerc a rajtnál megőrizte a vezetést, és tartotta is az első helyet csapattársát, Sebastian Vettelt megelőzve.

A 15. körben aztán a 3. helyen haladó Alexander Albon a bokszba hajtott, egy körrel később pedig Leclerc is követte őt, hogy védjék a pozíciót a Red Bull pilótájával szemben.

„Azt gondolom, a verseny második etapja nem volt különösebben jó” – nyilatkozta a végül a 4. pozícióban befutó Leclerc a Sky Sports F1 televíziónak. „Nem éreztem jól magam azzal a szett közepes keverékkel. Nem tudom, mi volt ennek az oka, az első garnitúra sokkal jobb volt. Ki kell elemeznünk, meg kell értenünk ezt.”

„Amint az első etapban korán a bokszba hajtottunk, hogy védjük a pozíciónkat Albonnal szemben, világossá vált, hogy kétkiállásos versenyt futunk. A többiek viszont egy kerékcserével dolgoztak, úgyhogy nagyon nehézzé vált a helyzetünk.”

Leclerc elismerte, azért döntöttek a korai kerékcsere mellett, hogy védjék a pályapozíciót Albonékkal szemben – és ne legyen problémájuk az autó hűtésével.

„Úgy hiszem, védekezni akartunk Albonnal szemben – leginkább azért, hogy ne legyenek túlmelegedési gondjaink, az ugyanis komoly tényező itt. Szóval szerettük volna, ha jó pozícióban vagyunk a pályán, és nem kerülünk be valaki mögé. Azt gondolom, a verseny azon pontján úgy gondoltuk, nyerhetünk a két kiállással, de ez végül nem jött össze.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!