Leclerc nem bánná, ha Hamilton lenne a csapattársa a Ferrarinál

2019 Bahrain Grand Prix, Sunday - Steve Etherington, Lewis Hamilton, Charles Leclerc
Fotó: Mercedes
Szívesen lenne Lewis Hamilton csapattársa a Ferrarinál az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc.

A hatszoros világbajnok szerződése 2020 végén lejár a Mercedesnél, a hírek szerint pedig idén két alkalommal is találkozott a Ferrari elnökéve, John Elkannal.

Ezt maga Hamilton sem cáfolta – a szezonzáró utáni sajtótájékoztatón azt mondta: „Nos, természetes, hogy ami zárt ajtók mögött történik, az nyilván mindig privát dolog, bárkiről is üljön le az ember.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke hétvégén azt mondta, bízik abban, hogy meg tudják tartani Hamiltont 2021-re is, erre jelenleg 75 százalék esélyt lát.

Amikor a Ferrari fiatal pilótáját, Charles Leclercet nemrég arról kérdezték, üdvözölné-e a döntést, miszerint Hamilton lenne a csapattársa, a monacói így felelt: „Természetesen.”

„Elvégre a Forma-1-ben vagyunk, és a legjobb ellen akarunk harcolni. Nagy lehetőséget kaptam idén azzal, hogy Seb [Vettel] mellett versenyezhettem, aki egy négyszeres világbajnok. Rengeteget tanultam tőle.”

„Mindig lehet tanulni ezektől a világbajnokoktól, szóval természetesen igen.”

Maga Hamilton jövőjével kapcsolatban azt mondta, még nem hozott döntést.

„Sok-sok évig soha nem ültem le senkivel, és nem vitattam meg egyéb opciókat – mivel egy… egyszerűen csak haladtunk előre azon az úton, amelyet egy ideje már megkezdtünk” – mondta diplomatikusan a hatszoros világbajnok.

„Úgy gondolom, nagyon kicsi az esélye annak, hogy ez megváltozik. „Tudom, hogy Toto is mérlegeli a lehetőségeit a jövő tekintetében, és csak ő tudja, mi a legjobb neki és a családjának.”

„Szóval megvárom, hogy ő mihez kezd ezzel. Imádok ennél a csapatnál lenni, szóval nyilán nem egy gyors döntés lenne valami másba kezdeni… Alapvetően szeretnék győzni továbbra is. Szeretnék továbbra is harcolni ezekkel a srácokkal. Nem igazán tudom megmondani, mi más történik majd a folytatásban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!